Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Leiva

Transfer döneminin sessiz takımlarından Galatasaray, bomba transferle gündeme oturdu. Liverpool’un yıldız orta saha oyuncusu Lucas Leiva ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray, ön libero problemini tamamladı.

Liverpool’un önemli oyuncularından Lucas Leiva, Galatasaray ile anlaşma sağladı ve 3 yıllık sözleşme imzalandı. Sarı-kırmızılılar, Liverpool’da 9 yıl aralıksız forma giyen ve Premier Lig’in önemli oyuncularından birisi olan Lucas Leiva’yı 2.5 milyon Euro’ya kadrosuna dahil etti. Peki Galatasaray’ın yeni transferi Lucas Leiva kimdir, kariyeri, golleri ve maçları haberimizde.

Galatasaray merakla beklenen transferde sona ulaştı! Teknik direktör Jan Olde Riekerink’in “Haftaya yeni arkadaşlar aramıza katılacak, Lucas Levia da alternatiflerimiz arasında” sözlerinden sonra yönetim Liverpool’un yıldızı Lucas Leiva’ya imzayı attırdı! Brezilyalı ön libero ile yıllık 2.7 milyon Euro karşılığında 3 yıllığına el sıkışan sarı-kırmızılılar, Leiva’ya maç başına da 20 bin euro ödeyecek. Lucas Leiva’nın hayat arkadaşı Ariana Lima’nın İstanbul’a gelmek istememesi transferin gecikmesine neden olsa da, sonunda buzlar eritildi ve mutlu sona ulaşıldı. 29 yaşındaki yıldız için Liverpool’a 2.5 milyon Euro ödenecek. Kulübüyle hazırlık maçları için ABD’de bulunan Leiva, 7 Ağustos’taki dönüş sonrasında İstanbul’a gelecek.

Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Leiva kimdir?

Lucas Leiva 9 Ağustos 1987 ocak ayında Brezilya’da doğdu. Şu an Liverpool forması giyen Brezilyalı orta saha oyuncu Lucas Leiva İngiliz ekiplerinden Liverpool da 21 numaralı formayı terletti. Brezilyalı futbolcu bir dönem milli takım formasını da giydi. Milli takım da toplam 22 kez forma giyen yıldız oyuncu, geçen sene Liverpool formasıyla 27 maça çıktı. Leiva'nın 27 maçta golü bulunmazken, 1 asisti bulunuyor. 2005-2007 sezonda Gremio formasıyla harikalar yaratan yıldız isim hemen o sezon Liverpool transfer oldu. 2007 yılından beri Liverpool orta sahasında beyin görevi üstlenen Leiva 174 maçta forma giydi. 2007 yılından beri 24 kez giydiği Brezilya formasını çıkartmadı. Lucas Leiva kişisel olarak 2006 yılında Brezilya'da yılın oyuncusu seçilmişti.