Galatasaray'ın düşü Eden Hazard!

Avrupa basınındaki haberlerde; Galatasaray'ın 31 yaşındaki Belçikalı yıldıza ilgi duyduğu vurgulandı. Real Madrid'in Hazard'ı göndermek istediği belirtilen haberlerde, Belçikalı süper starın Galatasaray'a gitmesinin kendisi açısından iyi olacağının altı çizildi...

AKŞAM

Kadrosuna Lucas Torreira ve Dries Mertens gibi dünya yıldızlarını katan G.Saray'ın bir başka bomba isimle ilgilendiği iddia edildi. İtalyan, İspanyol ve Belçika basınında Galatasaray'ın Eden Hazard'a ilgi duyduğuna dair söylentiler artmaya başladı.

İspanyol ekibi 2019 yılında Chelsea'den 115 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı 31 yaşındaki Belçikalı oyuncuyu kadroda düşünmüyor. Carlo Ancelotti'nin yeni sezon planlamasında yer almayan Hazard transferinin önündeki en büyük engel maliyeti

GALATASARAY'I KABUL ETMELİ

Eden Hazard'ın Galatasaray'a önerilmesi Belçika'da da büyük yankı uyandırdı. Futbol otoriteleri, Hazard'ın Dünya Kupası'nda Belçika Milli Takımı'na katkı verebilmesi için bir takımda oynaması gerektiğini belirterek, "Eden, teklifi kabul etmeli" görüşünü dile getirdi. Belçikalı analist Philippe Albert, RTBF'ye yaptığı açıklamada, "Hazard, Real Madrid'den ayrılmalı. Hangi lig olursa olsun gitmeli" ifadelerini kullandı. Tecrübeli oyuncunun kısa süre içinde kariyeri ile ilgili karar vermesi bekleniyor.

PİYASA DEĞERİ 150 MİLYON EUROYDU

Belçikalı oyuncu, Real Madrid forması altında geçtiğimiz sezon 23 maçta sadece 903 dakika sahada kaldı. Hazard bu süre içinde 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Transfermarkt verilerine göre 31 yaşındaki orta saha oyuncusunun güncel piyasa değeri 12 milyon euro. 2018 yılında Hazard'ın piyasa değeri ise 150 milyon euroya kadar çıkmıştı. Tecrübeli oyuncu İngiltere'de Chelsea forması altında büyük başarılara imza atmıştı.