Galatasaray'ın istatistikleri taraftara güven veriyor! Aslan rakamlarla kükrüyor

Sarı-Kırmızılılar, şu anda ligin en çok şut atan takımı konumunda. Özellikle Sacha Boey ve Sergio Oliveira da bireysel formlarıyla parmak ısırtıyor. Cim-Bom tutulmuyor!

AKŞAM

Geride kalan sezonda ligi 13. sırada bitiren Galatasaray, yeni sezona birbirinden önemli takviyelerle girdi. Teknik Direktör olarak Okan Buruk'u takımın başına geçiren yönetim, an itibarıyla bambaşka bir takım oluşturmuş durumda.

Galatasaray, 16.5 ortalamayla Süper Lig'in en çok şut atan takımı konumunda bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar toplamda 7 gol atsa da "sürekli deneyen" ve "savaşan" bir kimliğe büründü. Bu sebeple Galatasaray'ın maçlarında heyecan da eksik olmuyor.

89 KEZ CEZA SAHASINDA

Cim-Bom'un son iki karşılaşmadaki hücum performansı ise inanılmaz. Bu iki sınavda rakip ceza sahasına tam 89 kez girildi. Sarı-Kırmızılılar toplamda 42 şut çekti! İsabetli şut sayısı 18'i buldu. Gol beklentisi oranları 5.9'a çıktı (Gaziantep maçı: 2.98-Kasımpaşa maçı: 2.92).

Bu sezon deplasmanda 10 puan toplayan Galatasaray, Süper Lig'in dış sahadaki en başarılı takımı oldu. Fikstür itibarıyla Aslan, lig açılışında dış sahalarda daha çok oynadı.

EN FAZLA ATAK AKSİYONU

6. haftanın en çok sprint atan oyuncusu 524 metre ile Sacha Boey oldu. Fransız sağ bek, belki de şu anda ligin en formda savunma oyuncusu. Portekizli orta saha Sergio Oliveira, bu hafta 9 kez ile en çok ceza sahasında topla buluşan futbolcu oldu.

Sergio Oliveira ayrıca bu sezon 6.85 ortalama ile en fazla atak aksiyonu gerçekleştiren orta saha oyuncusu. Tecrübeli yıldız geride kalan haftalarda tam 4 kez direğe takıldı! Bu anlamda şanssızlığı devam ediyor.