Galatasaray'ın iki yıldızına çok ağır eleştiri: 'Gitsin U19'da oynasın'

Galatasaray'ın vasat bir oyun sergileyerek Kasımpaşa'ya 3-1 kaybettiği mücadeleyi Hürriyet gazetesi yazarı Güntekin Onay değerlendirdi. Onay, Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği Cicaldau ve Morutan'ı ağır şekilde eleştirdi.

Hürriyet yazarı Güntekin Onay, Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya 3-1 yenildiği mücadeleyi değerlendirdi. Onay, Galatasaray'ın kadro kalitesini eleştirirken, en büyük payı Cicaldau ve Morutan'da buldu.

İşte Güntekin Onay'ın yazısının ilgili bölümleri:

Sarı kırmızılılar, Trabzon'a da kaybederse içinden çıkılması zor bir duruma girer. Defans hattı "Çıksak mı, çıkmasak mı?" ikileminde kalırken, sarı kırmızılı ekip oyunu rakip yarı sahaya yıkıp atak devamlılığı ile oynayamadı.

MORUTAN ANCAK U19'DA OYNAR

Dün orta alanın merkezinde oynayan Van Aanholt pozisyonunu fazla yadırgamadı ve sarı kırmızıların iyilerinden biriydi. Ancak büyük umutlarla transfer edilen Morutan ve Cicaldau bir kez daha görüldü ki Galatasaray seviyesinde futbolcular kesinlikle değil. Özellikle Morutan bu fizik kalitesiyle ancak U19'da oynar.

Sezon başından beri yazıyorum-söylüyorum; "Bu kadro kalitesi şampiyonluğa oynamaz" diye. Fatih Terim, derin tecrübesiyle en azından daha dengeli bir futbol oynatmaya çalışıyordu.

DEPRESYON TEHLİKESİ

Galatasaray'da kötü gidişat tüm hızıyla devam ediyor ve fikstürde bundan sonraki maçlar daha da zor. Hafta sonu Trabzonspor karşılaşması var. Sarı kırmızılılar, lidere de kaybettiği takdirde içinden çıkması çok zor bir depresyonla yüzleşmek durumunda kalır. Domenec Torrent ve ekibi de takımı bu bunalımdan çıkartacak deneyime sahip değil.

Yazının tamamını okumak için Hürriyet'i ziyaret edebilirsiniz...