Galatasaray'ın B planı Tiemoue Bakayoko

Uruguaylı oyuncuda bir takım sıkıntılar yaşanması Galatasaray'ın rotasını değiştirmesine neden oldu. Sarı-Kırmızılı transfer komitesi, Torreira'ya süre verirken, Bakayoko'yu da B planı olarak belirledi ve İtalyan ekibi Milan'la temasa geçti.

AKŞAM

Galatasaray'da yılan hikâyesine dönen ön libero transferinde rota yeniden değişti. Gueye, Grillitsch ile Carvalho'da mutlu sona ulaşamayan Sarı-Kırmızılılar, son olarak Arsenal'in Uruguaylısı Torreira'yı gündemine almış ve İngiliz kulübüne teklif yapılmıştı.

Topçularla her konuda anlaşan G.Saray Yönetimi, 26 yaşındaki Uruguaylı orta sahaya da yıllık 3 milyon eurodan 3 senelik sözleşme teklif etti. Torreira, başta teklife sıcak baksa da menajerinin fazla ücret istemesinden dolayı transfer tıkanma noktasına geldi ve Galatasaray oyuncuya süre verdi.

MILAN TEKLİFE SICAK BAKIYOR

Sarı-Kırmızılılar, bu süre içerisinde ise B planını devreye sokma kararı aldı ve bonservisi Chelsea'de bulunan Milan'da kiralık oynayan Bakayoko için harekete geçti. İtalyan basınındaki haberlere göre; Galatasaray, Serie A deviyle ilk görüşmeyi gerçekleştirdi ve kiralama teklifinde bulundu.

Milan'la geçen sezon 14 maça çıkan Bakayoko, eğer yeni sezonda 15 maça daha çıkarsa 17 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek. Oyuncunun bonservisini almak istemeyen Milano temsilcisinin G.Saray'ın teklifine sıcak baktığı da Çizme basınında yer aldı.

EVLİYA ÇELEBİ GİBİ GEZİYOR!

Temmuz 2017'de Monaco'dan Premier Lig ekibi Chelsea'ye 40 milyon euroya transfer olan Bakayoko, İngiliz ekibinde istenilen performansı gösteremeyince 2018'de Milan'a kiralandı. Fransız orta saha 2019'da da eski kulübü Monaco'da sezonu kiralık olarak geçirdi.

Chelsea tarafından kadroda düşünülmeyen 27 yaşındaki oyuncu, 2020'de bu kez Napoli'nin yolunu tuttu. Napoli'nin ardından Chelsea'ye forma bulmak için dönen Bakayoko yine istediğini bulamadı ve 2021'de 2 yıllığına Milan'a kiralandı. Kırmızı-Siyahlılar da oyuncudan memnun kalmadı. Bakayoko son 4 sezonunu kiralık geçirdi.