Galatasaray'ı yıkan Younes Belhanda gelişmesi! FIFA oyuncuyu haklı gördü

Galatasaray'da sözleşmesi Mustafa Cengiz yönetimi tarafından tek taraflı olarak feshedilen Younes Belhanda, konuyu FIFA'ya taşıdı. FIFA ise Younes Belhanda'yı haklı gördü. Galatasaray'ın ödemesi muhtemel tazminat ise dudak uçuklattı.

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz'in sözleşmesini tek taraflı feshettiği Younes Belhanda yüklü bir tazminatın peşinde. Galatasaray'ın ödemesi muhtemel tazminat ise dudak uçuklattı.

YOUNES BELHANDA HAKLI GÖRÜLDÜ

Faslı oyuncu menajeri William D'Avila'dan bağımsız olarak görüştüğü FIFPro'nun kendisine tayin ettiği Fransız avukat ile Türkiye'den anlaştığı bir avukatın hazırladığı dosya ile Galatasaray'ı "haksız fesih" gerekçesiyle FIFA'ya şikayet etti.

Belhanda'nın avukatları tarafından hazırlanan şikayet dilekçesinde, "gönderiliş şeklinde imaj zedeleyeci bir durum" olduğu iddia edildi. Bunun tazminata neden olduğu belirtildi.

Belhanda'nın talebi çerçevesinde 3 aylık maaşından az olmamak, 4 yıllık toplam kazancının yüzde 40'ını geçmeyecek şekilde Galatasaray'dan tazminat almak istediğini FIFA'ya iletti. Yapılan ilk duruşmada Galatasaray haksız görüldü.

Belhanda'nın yıllık maaşo 3 milyon 350 bin euro'ydu. 3 aylık maaş 1 milyon 50 bin euro'ya tekabül ediyor. 4 yılda Galatasaray'dan 13.4 milyon euro kazanan Faslı oyuncunun 4 yıllık maaşının yüzdee 40'ı ise 5.36 milyon euro'ya tekabül ediyor. FIFA'dan çıkacak karara göre Belhanda'ya bu parayı ödemekle yükümlü olunacak.

(Fotospor)