Galatasaray'dan Ola Solbakken hamlesi

Sarı-Kırmızılılar, Bodo-Glimt ile aralık ayında sözleşmesi bitecekolan 23 yaşındaki Norveçli başarılı oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Bodo, 2 milyon euro talep ediyor. Görüşmeler sürüyor.

AKŞAM

Galatasaray transfere hız verdi. Cim-Bom, kanat takviyesi için Bodo-Glimt forması giyen Ola Solbakken'i kadrosuna katmak istiyor. Hem sağ hem de sol açık oynayabilen 23 yaşındaki başarılı oyuncu için Norveç kulübünün kapısı çalındı.

Bodo-Glimt, Aralık ayının sonunda sözleşmesi bitecek oyuncusu için 2 milyon euro bonservis bedeli istedi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da transfere onay verdi.

ROMA DA YAKINDAN İLGİLENİYOR

Mayıs ayında ayak bileğinden bir sakatlık yaşayan Solbakken, 5 Haziran'da sahalara döndü. Bu sezon oynadığı 20 maçta bin 636 dakika sahada kalan başarılı oyuncu 8 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

23 yaşındaki başarılı oyuncu Konferans Ligi'nde oynadığı 11 maçta 6 gol, 2 asist yaptı. Roma'ya karşı oynadığı 3 maçta Norveçli oyuncu, 3 gol atma başarısı gösterdi. Bu performans sonrası Roma da Solbakken ile yakından ilgileniyor. Frankfurt da genç oyuncu konusunda istekli.

SCOUT EKİBİ RAPOR HAZIRLADI

23 yaşındaki oyuncuyu yönetime Galatasaray'ın scout ekibi önerdi. Scout ekibi genç oyuncu için detaylı bir çalışma yaptı. Norveç ekibi tüm teklifleri masaya yatırdıktan sonra net kararını verecek.

Norveçli oyuncu 2020 yılında Ranheim takımdan Bodo-Glimt'e 65 bin euro karşılığında transfer edilmişti.

Kariyerine başka bir takımda devam etmek isteyen Ola Solbakken'in transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 2 milyon euro. Ola Solbakken daha önce Fatih Terim tarafından istenmişti.