Galatasaray'da teknik heyet Mostafa Mohamed'in sorununu belirledi

Galatasaray milli araya 1-1'lik Karagümrük beraberliğiyle girdi. Ara sonrası Fenerbahçe ile karşılaşacak sarı-kırmızılı takımda yıldız ismin durumuyla ilgili Fatih Terim ve teknik heyet toplantı yaptı.

Galatasaray'da Mostafa Mohamed'in şifresi çözüldü. Beşiktaş maçında birinci penaltıcı olmamasına rağmen topun başına geçen ve kaçıran, Lokomotiv Moskova maçında ise net pozisyonda takım arkadaşına pas vermeyen Mısırlı golcüyle ile ilgili teşhis konuldu: Golcü bencilliği...

Milliyet'in haberine göre; Teknik Direktör Fatih Terim ve ekibine göre Mohamed "Bir gol atarsam açılırım" diye bunları yapıyor. Bu durumu "golcü bencilliği" olarak tanımlayan sarı-kırmızılı teknik ekip genç futbolcunun psikolojisini bu şekilde tanımlıyor. Mısırlı forvetin opsiyonunun kullanılıp kullanılmayacağı konusundaki belirsizliğin de kendisini etkilediği belirtiliyor.

Oyuncunun kendisini göstermek ve kabul ettirmek için böyle davrandığı düşünülüyor. Galatasaray'da Mostafa Mohamed Karagümrük maçında beraberliği getiren golü atarken bu sezon inişli çıkışlı bir görüntü sergiliyor.

23 yaşındaki oyuncu ligde 12 hafta sonunda 3 maça ilk 11'de çıkarken, 8 karşılaşmada ise sonradan oyuna girdi. Mostafa Mohamed; Çaykur Rize (2), Konya ve Karagümrük karşılaşmalarında fileleri havalandırdı.

Sezona istediği gibi başlayamayan Mostafa Mohamed özellikle son 6 maçta 4 gol atarak dikkat çekti. Her ne kadar Beşiktaş maçında penaltı kaçırsa da Mısırlı yıldızın yukarıya doğru giden performans grafiği gözlerden kaçmadı. Galatasaray formasıyla geçen sezondan bu yana toplamda 37 resmi maça çıkıp 13 gol kaydeden Mısırlı futbolcu, istikrar yakalamak istiyor. Avrupa sahnesinde de gol ya da goller atmak isteyen genç futbolcu, teknik direktör Fatih Terim'in gözüne girmeye çaba sarf ediyor.