Galatasaray'da son durum ne? Fatih Terim: Ben o ışığı görüyorum

Galatasaray'da yönetim ile sorun yaşadığı iddia edilen teknik direktör Fatih Terim, yeniden yapılanma projesine güvendiğini vurguladı. Gençleştirme projesi için başkan Burak Elmas'ın desteğiyle yola çıktıklarını dile getiren Terim, “Yolun sonundaki ışığa güveniyorum.” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray'a zarar verdiğini düşündüğü anda ise görevi bırakacağını ima etti.

AKŞAM

Ligde Trabzonspor'un tam 19 puan gerisine düşen ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. Lig ekibi Denizlispor'a evinde elenerek veda eden Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim'in görevi bırakıp bırakmayacağı tartışma konusu olmuştu. Terim, gençleştirme projesine çok güvendiğini belirterek 'Görevine devam edeceğini' dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcının bu açıklamaları sonrası Başkan Burak Elmas, Florya'ya giderek Terim ile bir araya geldi. Yapılan zirvede yaşanan olaylar tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Başkan Elmas'ın kısa bir süre içinde yaşananlarla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

"CESARET EDİLMEYECEK BİR PROJE"

Terim, yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: "Başkanımız liderliğinde Galatasaray'ın yalnızca bugününü değil, geleceğini şekillendireceğini düşündüğümüz, Türkiye şartlarında pek de kolay cesaret edilemeyecek bir proje için yola çıktık. Bu projeyi tüm futbol kamuoyuna kabul ettirmenin hiç de kolay olmadığını biliyorduk. Bu, sonunda kulübünün geleceği adına kendi ismini, kariyerini riske etmekten çekinmeyecek kadar cesur insanların seçeceği ve sonuna dek arkasından gideceği bir yoldu ve bu yola Sayın Başkanımızın desteği, Yönetim Kurulumuzun teveccühü ve taraftarımızın güveni ile hep beraber çıktık.

"BU DURUMUN SORUMLUSUYUM"

Geldiğimiz noktada arzu ettiğimiz pozisyonda olmadığımız bir gerçek. Bunun sorumluluğu bir kişiye ait ise, o benim ve yapılan tüm gelecek planının Galatasaray'a zarar verdiğini, bir noktada tıkanıklık gösterdiğini veya ileri gitmeyeceğini düşündüğüm an gereğini yapacak kadar Galatasaraylıyım. Takımımıza, çıktığımız yolun sonundaki ışığa güveniyorum. Bugün gelmeyen sonuçların bize döneceğini de biliyorum. En büyük hayal kırıklığı sonrasında dahi tüm desteğinin bizimle olduğunu paylaşan Sayın Başkanımızın göstereceği sabır ve inisiyatif dahilinde en üst gayretle çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim."

Galatasaray'da Burak Elmas-Fatih Terim krizinin 5 nedeni

BURAK ELMAS: "CESARETLİ KARARLAR ALACAĞIZ"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas gündeme dair yoruma açık şu açıklamalarda bulundu: "Doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Galatasaray'ın geleceğine yönelik cesaret gerektiren kararları almaya devam edeceğiz. Galatasaray değerleri etrafında ben değil, biz ve Galatasaray diyen kalabalık ile yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray'da kutuplaşmadan ve iç kavgadan beslenen iktidar meraklısı kişilerin bazen sesi çok çıksa da Galatasaray'ın geleceğini düşünen çoğunluğun kalbi ve akli desteği ile doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz."

Parma'dan Galatasaraylıları sevindirecek Dennis Man kararı

KÖKSAL ÜNLÜ'DEN FATİH TERİM'E DESTEK

Galatasaray'da kısa süre önce görevinden istifa eden Köksal Ünlü'den Fatih Terim paylaşımı geldi. Ünlü paylaşımında "Fatih Terim'i tanımayan ama çok iyi tanırmış havasında olan haramiler hariçten gazel okuyup, arkadan iş tutmaya kalkarsa Galatasaray duvarı onların üstüne yıkılır. Herkes işine baksın." dedi.

Galatasaray'a Krzysztof Piatek'te rakip

LİSELİLER MUHALİF

Öte yandan Habertürk'ün iddiasına göre, Galatasaray yönetimde Işıtan Gün'ün dışında ikinci Başkan Ali Polat Bengiserp, Başkan Yardımcısı Bikem Kanık ile yönetim kurulu üyesi Reha Keskin de Fatih Terim ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyor.

Sekidika ortalayacak, Umut Bulut atacak! Eyüpspor'dan bir transfer daha