Galatasaray'da sahne genç aslanların

Teknik Direktör Okan Buruk, Ofspor ile oynanacak karşılaşmada yıldızlarını dinlendirecek. Başarılı çalıştırıcı; Emin Yusuf Demir, Yunus ve Hamza Akman'a şans verecek.

AKŞAM

Ligde arka arkaya oynadıkları Karagümrük ve Beşiktaş maçlarından 3 puanla dönen G.Saray'da yeni hedef Ziraat Türkiye Kupası. Teknik Direktör Okan Buruk, 3. Lig ekibi Yeşilyurt D.Ç Ofspor ile oynanacak maçta yıldız oyuncularını dinlendirecek. Ligdeki kritik Başakşehir maçı için böyle bir karar alan başarılı çalıştırıcı, Emin, Yusuf, Yunus ve Hamza Akman'a şans verecek. Kalede de değişikliğe gidecek olan Okan Buruk, bu bölgede formayı ise Okan'a teslim edecek.

OKAN HOCA'DAN ÇİFT FORVETLİ 11

Stoperde Emin Bayram'ın yanında ise Danimarkalı genç savunmacı Ross oynayacak. Bekin kanatlarında Dubois ve Patrick van Aanholt'tan oluşacak. Okan Buruk, orta sahanın göbeğini ise Midtsjö ve Berkan'a emanet edecek. İleri uçta ise Seferovic ve Gomis ikilisiyle sahaya çıkılması bekleniyor. Yedek kulübesinde maça başlayacak olan Juan Mata, Beknaz ve Metehan Balcı gibi isimlerin de şans bulması bekleniyor.

23 FİNAL OYNADI 18 KEZ KAZANDI

Statü gereği tur, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Karşılaşmayı kazanan takım, 5. Tura yükselecek. Galatasaaray, 3. turda 2. Lig ekiplerinden Kastamonuspor'u 7-0 yenerek 4. tura yükseldi. Yeşilyurt D.Ç Ofspor ise 3. turda Baynet İnşaat Balıkesirspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek, 4. tur biletini aldı. Galatasaray, 18 kez ile Türkiye Kupası'nda en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını taşıyor. Sarı-Kırmızılılar, toplamda 23 final oynarken, 18 kez kazanan taraf oldu.