emrullah sarıyılmaz
Cedric Bakambu, Real Betis'te küllerinden doğdu. Son olarak Galatasaray'da forma giydikten sonra geçen sezonun devre arasında LaLiga ekibi Betis'e transfer olan Cedric Bakambu, takımını sırtlamaya devam ediyor.
KULÜP TARİHİNE GEÇTİ
Real Betis'in tecrübeli forveti Cedric Bakambu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki performansıyla adeta yeniden doğdu.
Geçen hafta Polonya ekibi Jagiellonia Białystok'a karşı oynanan çeyrek final mücadelesinde 2-0'lık galibiyetin kapısını 24. dakikada açan Bakambu, bu sezon turnuvadaki gol sayısını altıya yükseltti.
Sochaux, Bursaspor, Villarreal, Beijing Guoan, Galatasaray ve Olympiakos gibi kulüplerde forma giyen 34 yaşındaki golcü, Betis formasıyla Avrupa'da tek sezonda beşten fazla gol atan nadir isimlerden biri oldu.
Sezon başındaki ciddi sakatlık sonrası sahalara dönen Cedric Bakambu, bu başarısıyla hem kulüp tarihine adını yazdırdı hem de Konferans Ligi'ndeki gol krallığı yarışında "ben de varım" dedi.
Bu sezon Real Betis formasıyla 34 maça çıkan Cedric Bakambu, takımına 9 gol ve 3 asistlik katkı sağlamayı başardı.