Galatasaray'da ortalık karıştı! Seçim iptal oldu

Galatasaray'da yarın yapılması planlanan seçimli genel kurul iptal oldu. İstinaf Mahkemesi seçimli genel kurula tedbir kararı koydu.

Galatasaray'da yarın yapılması planlanan kongre iptal oldu. İstinaf Mahkemesi seçimli genel kurula tedbir kararı koydu. Bu haber camiayı şoka uğrattı.

NE OLMUŞTU?

10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray'ın 26 Mart'ta yapılan mali genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da gerçekleşecek seçim için ihtiyati tedbir kararı vermişti.

Valilik, 26 Mart'da düzenlenen olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmış ve 10. Asliye Mahkemesi, 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi beklenen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasına karar vermişti.

Davacı Fırat Develioğlu'nun, davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne açtığı dernek genel kurulunun iptali istemli dava dilekçesini inceleyen İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tensip kararına varmıştı.

Daha sonra 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülen davada ihtiyati tedbir kararı kaldırılmış ve Galatasaray'ın seçimi gerçekleştirmesi için önünde bir engel kalmamıştı. Ancak Fırat Develioğlu'nun tedbir kararının devamı için üst mahkemeye başvurması sonrasında İstinaf Mahkemesi, tedbirin devamına karar vererek Galatasaray'daki seçim iptal etti.

METİN ÖZTÜRK İSYAN ETTİ

Galatasaray'da başkan adaylarından Metin Öztürk yaptığı açıklamada, "Mahkeme mahkeme koşup, bitmeyen bir ahlaksızlıkla Galatasaray'ın geleceği ile oynayanları ve arkasındakileri biliyoruz. Yazıklar olsun kalıbınıza" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'SEÇİM 28 MAYIS'TA'

Metin Öztürk ayrıca, "Bunun arkasında planlı organize bir kötülük var. Burak Elmas'ın da sözcüsü şaşırdı iptal olmasına. İptal olma durumunda hemen bugün karar alıp kulübün önünü açarız 28 Mayıs'ta seçim olur dediler" diyerek tarih verdi.

YUSUF GÜNAY: HUKUKA AYKIRIDIR

Galatasaray Eski Başkan Yardımcısı Yusuf Günay yaptığı paylaşımla "İstinaf Mahkemesi'nin yarın yapılacak olan seçimi durduran tedbir kararı hem esas, hem de usul yönünden açıkça hukuka aykırıdır." ifadelerini kullandı.