Okan Buruk depremi! Sparta Prag maçı sonrası Galatasaray'da ortalık karıştı...

Okan Buruk dönemi sona eriyor. UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'a mağlup olan ve Avrupa'ya veda eden Galatasaray'da Okan Buruk'un bileti kesildi. İşte detaylar...

Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, bir yandan yoluna Avrupa'da da devam ediyordu. Sezona Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde başlayan sarı kırmızılı ekip, adını gruplara yazdırmayı başardı. Sezon başında yıldızlarla dolu bir kadro kuran ve Devler Ligi'nde başarı hedefleyen Aslan, Kopenhag'ın gerisinde grubu 3. sırada tamamladı.

Grup üçünlüğüyle birlikte taraftarlar tepki gösterse de yönetim, gözünü UEFA Avrupa Ligi kupasına dikti. Camianın hedefi bu turnuvada final oynamaktı. Ancak Galatasaray, daha ilk eşleşmesi olan Sparta Prag'a elendi ve tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü.

OKAN BURUK İÇİN YOLUN SONU!

Takım her ne kadar Süper Lig'de lider olsa da Avrupa'da alınan bu büyük başarısızlık Okan Buruk'u topun ağzına getirdi. Binlerce taraftar sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Galatasaray yönetimi ise yüksek maliyetli ve yıldızlarla dolu bu kadronun Avrupa'ya bu kadar erken veda etmesinde sorumluluğu Okan Buruk'a yükledi.

İNGİLİZ BASININDA GENİŞ YER BULDU!

Galatasaray cephesinde yaşanan bu gelişme, İngiltere'de de manşetlere taşındı. Avrupa Ligi'nin en güçlü kadrolarından biri olan Galatasaray'ın turnuvaya bu kadar erken veda etmesinin ardından büyük bir kriz çıktığı ifade edildi. Yönetim özellikle Ndombele, Tete, Wilfried Zaha gibi oyunculardan bir türlü verim alınamaması sebebiyle Okan Buruk'u suçladı. Camia içerisinde Avrupa'da alınan bu başarısızlık, Süper Lig liderliğini gölgede bıraktı.

Son dönemde çıkan iddialara göre Galatasaray, sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlasa da Avrupa'daki başarı hedefiyle Okan Buruk ile yollarını ayıracak. Sarı kırmızılılar, yıldızlarla dolu kadrosunun başında dünya çapında bir hocayı getirerek yeniden 'Avrupa Fatih'i ünvanını almak istiyor.

www.aksam.com.tr