Galatasaray'da kimler başkan adayı olacak? Fatih Terim ile çalışmaya hangisi daha yakın? Seçim ne zaman?

Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunda başkan Burak Elmas yönetiminin faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Bu kararın ardından tüm gözler yapılacak olan erken seçime çevrildi. Olağanüstü seçimli genel kurul ne zaman yapılacak? Mevcut yönetim kararı mahkemeye taşıyabilir mi? Mevcut başkan Burak Elmas yeniden aday olabilecek mi? Hangi isimler başkanlığa aday olacak? Ünal Aysal, Dursun Özbek, Eşref Hamamcıoğlu, Abdurrahim Albayrak gibi isimler seçime girecek mi? Kimler Fatih Terim ile çalışmaya daha yakın? Fatih Terim başkanlığa aday olacak mı? Bu soruların cevabı haberimizde. İşte detaylar...

Aksam.com.tr

Galatasaray'da erkan seçim ne zaman olacak?

Galatasaray Kulübü, 30 gün içerisinde seçime gidecek. Bu demek oluyor ki sarı-kırmızılılarda nisan ayında olağanüstü seçimli genel kurul olacak. Fakat nisan ayının ramazana denk gelmesinden dolayı, seçim Ramazan Bayramı sonrası yani mayıs başı yapılabilir.

Sarı-kırmızılıların tüzüğünde yönetim kurulunun görev ve yetkilerini belirleyen 87.22 maddenin ilgili bölümü şöyle: "Genel Kurulca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak."

Son dakika haberi: Burak Elmas yönetimi ibra edilmedi, Galatasaray seçime gidiyor!

Mevcut yönetim kararı mahkemeye taşıyabilir mi?

İbra edilmeme halinde yönetim kurulu üyeleri kararın iptali için dava açabilir. Geçmiş dönemlerde Adnan Polat ile Mustafa Cengiz gibi Elmas da kararı mahkemeye taşıyabilir.

Abdurrahim Albayrak'tan olay itiraf: Transferin yetişmesi için pilota prim verdim

Burak Elmas başkanlığa adaylığını koyabilir mi?

Galatasaray tüzüğünün 59. maddesi ibra edilmeyen başkan ve yöneticilerin seçime girmesini engelliyor. Maddeye göre aklanmayan kulüp başkanı, yönetim ile denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamıyor ve seçilemiyor.

Ve Galatasaray'da başkanlık için ilk aday belli oldu

Galatasaray'ın muhtemel başkan adayları... Hangi isimler Fatih Terim ile çalışmaya daha yakın?

Fanatik'te yer alan habere göre, şu an için Ünal Aysal, Dursun Özbek, Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu ve Abdürrahim Albayrak'ın sarı-kırmızılılarda başkan adayı olma ihtimali yüksek. Peki olası adaylardan hangisi Fatih Terim ile çalışmaya sıcak bakıyor? Diğer bir taraftan Fatih Terim de gündemdeki başkan adaylarından kimlerle çalışmayı kabul eder?

Ünal Aysal: Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, hatırlanacağı üzere Fatih Terim ile olaylı bir şekilde yolları ayırmıştı. O günden bu yana da yaptığı açıklamalar ile Terim'i eleştirdi. Dolayısıyla Aysal'ın başkan seçilmesi durumunda Terim'le çalışması mümkün gözükmüyor.

Dursun Özbek: Galatasaray'da daha önce de Fatih Terim ile çalışan Dursun Özbek, olası başkan adayları arasında Terim ile çalışmaya en yakın adaylardan biri. Dursun Özbek'in Galatasaray'a yeniden başkan seçilmesi halinde Fatih Terim'i göreve getirmesi oldukça yüksek ihtimal.

Eşref Hamamcıoğlu: Son seçimde başkanlığı Burak Elmas'a 41 oy gibi az bir farkla kaybeden Hamamcıoğlu'nun seçimde aday olması yüksek ihtimal. Seçim döneminde Terim'e yönelik olumlu açıklamalar yapmayan Hamamcıoğlu'nun aday olup seçilmesi halinde Terim ile çalışması beklenmiyor.

Abdurrahim Albayrak: Son seçimde Yiğit Şardan'ın listesinde yer alan tecrübeli yönetici Albayrak, daha önce birçok dönemde Fatih Terim ile çalışıp önemli başarılarda pay sahibi olmuştu. Albayrak'ın adaylık ihtimalinde Terim kozunu kullanmak isteyeceği muhakkak. Terim'in de Albayrak ile yeniden çalışmaya sıcak bakacağı öngörülebilir.

Metin Öztürk: Burak Elmas ve yönetiminin göreve geldiği son seçimde 893 oy alan ve en fazla oy alan 3. aday olan Metin Öztürk'ün 30 gün içinde yapılması beklenen seçimde de aday olması bekleniyor. Sarı-kırmızılılarda olası başkan adaylarından Metin Öztürk'ün de Terim'le çalışmaya çok sıcak bakmadığı biliniyor.

Fatih Terim aday olacak mı? Rezan Epözdemir'den açıklama

Fatih Terim başlanlığa aday olacak mı?

Seçim gündeminde her an her şey değişebiliyor, Fatih Terim'in başkan adaylığı da gündeme gelebilir fakat Terim'in sarı-kırmızılılarda teknik adam olarak göreve devam etmek istediği yakın zamanda basında yer almıştı. Özetleyecek olursak, gündemdeki muhtemel başkan adaylarından Dursun Özbek ve Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim'le çalışmaya en yakın isimler. Onun dışında Terim'in başkanlığa adaylığını koyması beklenmiyor.

Faruk Süren'den Burak Elmas tepkisi: Bu ne hınçmış arkadaş!