Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu sevinci! Derbide oynayabilir

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun durumu netleşiyor. Adductor longus kasında ağrı olan Kerem Aktürkoğlu'nun MR'ı bugün çekilecek. Ancak uzmanlar genç oyuncunun derbide oynamasında bir sorun olmadığı görüşünde birleşti. Kerem Aktürkoğlu son karara göre formasına kavuşabilecek.

AKŞAM

NEF Stadı'nda cumartesi akşamı oynanan maçta Galatasaray, Karagümrük'ü Gomis ve Babel'in golleriyle 2-0 yenerek hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesinde moral buldu. Galibiyet her ne kadar takımdaki yüzleri güldürse de Kerem Aktürkoğlu'nun sakatlığı da bir o kadar üzüntü yaşattı. Mücadelenin 33.dakikasında sakatlığından dolayı kendini yere bırakan 23 yaşındaki oyuncu, daha sonra oyuna devam edemedi ve sahayı acılar içinde terk etti. Torrent de morali bozulan oyuncusuna sarılarak teselli verdi.

SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ

Karşılaşmanın ardından 23 yaşındaki futbolcunun sakatlığıyla ilgili olarak kulüp doktoru Yener İnce yaptığı açıklamada, "Kerem'in Adductor kasında ağrı oldu, pazartesi MR'ına bakacağız" dedi. Kerem'in son durumu bugün çekilecek MR'ın ardından belli olacak. Fenerbahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı soru işareti olan Kerem için uzmanlardan Sarı-Kırmızılı taraftarlara sevindirici haber geldi. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de doktoru olan sakatlık uzmanı Aytekin Yılmaz, Kerem'in derbide oynamasının mümkün olduğunu söyledi.

EN FAZLA FORMA GİYEN 5. İSİM

Yılmaz, "Adductor longus kasında zorlanma olmuş. Bir haftaya rahatlar" dedi. Bu açıklama Galatasaraylı taraftarların yüreğine su serpti. Karagümrük karşısında bu sezonki 54.maçına çıkan Kerem, 2021/22 sezonunda tüm dünyada en fazla maça çıkan 5. oyuncu oldu. Zirvede ise 56 maçla Club Brugge'den Skov Olsen var. Manchester City'den Dias'la birlikte Gent'ten Ngadeu ve Glasgow Rangers'tan Aribo 55 maçla sıralanıyor. Öte yandan; Kerem'in vefat eden babaannesi, Gölcük Tevfik Hoca Cami'sinde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi.