Galatasaray'da Fatih Terim'in büyük yalnızlığı

Pandemi öncesi ligde fırtınalar estiren ve Trabzonspor'un ardından şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Galatasaray'da lige dönüş kabus gibi oldu. Saha içinde üst üste darbeler yiyen Cimbom, saha dışında da zor günlerden geçiyor. Sarı kırmızılı takımda bu ipi ise yalnızca teknik direktör Fatih Terim göğüslüyor.

aksam.com.tr

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlerken, lige verilen zorunlu aradan dönüşte üst üste 3 maçta toplam 7 puan bırakan ve zirvenin 8 puan gerisine düşen Galatasaray’da, büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Marcao, Muslera, Andone ve Falcao gibi yıldızları sakatlığa, Donk ve Adem Büyük gibi saha içi jokerleri de cezaya maruz kalan sarı kırmızılılar, tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de hakemlerle mücadele veriyor. Ancak bu mücadelede teknik direktör Fatih Terim yapayalnız…

AÇIKLAMA YAPTI AMA SES ÇIKMADI

Verilmeyen ofsaytlar, verilen kolay kartlar, çalmayan düdükler ve 11 yıl sonra hatırlanan kurallar sonrası 3 haftada birçok hakem kararının aleyhine işlediğini düşünen Galatasaray’da isyan bayrağı çekildi. Ancak Cimbom’da teknik direktör Fatih Terim dışında hiçbir isimden ses çıkmaması dikkat çekti. Kaptan olarak takımdan kimse konuşmazken, yönetim cephesi ve sağlık sorunlarıyla boğuşan Başkan Mustafa Cengiz de sessizlik içinde kaldı. Maç sonu yaptığı açıklamada yönetimi ve taraftar grubu ultrAslan’ı işaret ederek “Bildiri ile bu iş olmaz, artık sesimizin daha çok çıkması gerekiyor. Camiadan bir şeyler bekliyorum” diyen Fatih Terim’in bu haykırışı yine sonuçsuz kaldı. Başta basın sözcüsü ve ikinci başkanlık görevini yürüten Abdurrahim Albayrak olmak üzere yönetimin ağzını bıçak açmadı.

SOSYAL MEDYADA BİLE YALNIZ

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim son olarak dün gece Twitter hesabından attığı, “Organize ve profesyonelce başlayıp, ZORLU geçen bir sezonu, ADALET arayarak bitiriyoruz. Hakkımızda hayırlısı…” mesajıyla yine gündem yarattı. Ancak işin ilginç kısmı bundan sonra yaşandı. Terim’in attığı bu tweet Galatasaray’ın Twitter hesabı tarafından görmezden gelinirken, başta Başkan Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve yönetici Mahmut Recevik gibi Twitter hesabını aktif şekilde kullanan isimlerden de dönüş alamadı. Bu isimlerin ceza alma endişesi taşıdığı için sessiz kalmayı tercih ettiği düşünülürken, Twitter’da 3 milyon takipçisi olan ve her açıklaması ses getiren taraftar oluşumu ultrAslan’ın da Fatih Terim’in tweet’in görmezden gelerek hiçbir etkileşim vermemesi dikkat çekti. Öyle ki kulüp resmi hesabı, yöneticiler ve ultrAslan, Fatih Terim’in attığı tweet’i beğenmedi, paylaşmadı ve alıntılamadı.

Tüm bu yaşananlar sonrası Fatih Terim’in, 30 milyonluk Galatasaray camiasını tek başına savunmaya ne kadar daha devam edeceği merak konusu.