Galatasaray'da Dursun Özbek-Okan Buruk formülü

Galatasaray'da 2015-2018 arası başkanlık yapan Dursun Özbek, yapılacak olan olağanüstü genel kurulda aday oluyor. Dursun Özbek'in güçlü bir yönetim kuracağı ve takımın başına Okan Buruk'u getireceği öğrenildi. Dursun Özbek'in eski sportif direktör Cenk Ergün'e yeniden sportif direktörlük koltuğuna oturtacağı ve transfer ve kadro planlamasında 3 ismin sorumlu olacağı belirtildi.

Galatasaray'da başkan Burak Elmas ve yönetiminin idari yönden ibra edilmemesinin ardından 23-30 Nisan'da kongre kararı açıklanmıştı. Seçim kulisleri ve liste çalışmaları hızla sürerken, geçtiğimiz kongrede yarışan Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'den sonra da Ali Fatinoğlu adaylığını koymuştu.

Camianın merak ettiği, "Dursun Özbek aday olacak mı?" sorusunun cevabı belli oldu. Ünal Aysal'ın aday olmayacağını öğrenen Dursun Özbek, kolları sıvadı.

GÜÇLÜ İSİMLER YÖNETİMDE

Fotomaç'ın haberine göre, sağlam bir kadro kurmaya hazırlanan Dursun Özbek'in, stat isim sponsoru NEF'in sahibi Erden Timur ile el sıkıştığı öğrenildi. Adı başkanlık için geçen Cemal Özgörkey'e de teklif yapacağı ifade edildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAK

Dursun Özbek'in geçmiş dönemde yöneticilik yapmış birçok isimle temasta olduğu ve diğer adayların son seçimdeki listelerinden de birkaç kişiyi kadrosuna katacağı belirtildi. Eski başkanın, pazartesi veya salı günü adaylığını resmen kendisinin duyurması bekleniyor.

TAKIMIN BAŞINA OKAN BURUK

Dursun Özbek'in seçilmesi takdirde Teknik Direktörlük görevine Okan Buruk'u getireceği iddia ediliyor

CENK ERGÜN DE VAR

Dursun Özbek'in eski Sportif Direktör Cenk Ergün'ü yeniden koltuğa oturtacağı ve üç ismin transfer ve kadro planlaması yapacağı belirtiliyor. Cenk Ergün, 21 Aralık 2017'de Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından 5 Mart 2018'de görevini bırakmıştı. Ancak sezon öncesi kurduğu kadroyla şampiyonluğun aktörlerinden olmuştu.