Galatasaray'da büyük sevinç! Gedson o maça yetişecek...

Kadrosuna şu ana kadar Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara ve Barış Alper Yılmaz'ı katan Galatasaray, geçen sezonun ikinci yarısında kiraladığı Gedson Fernandes'i yeniden renklerine bağlama konusunda da mutlu sona çok yaklaştı. Sarı-kırmızılı yönetim, yıldız orta sahanın kulübü Benfica ile el sıkıştı. Fatih Terim'in Fiorentina'dan eski öğrencisi Rui Costa'nın Portekiz ekibinde başkanlık görevine getirilmesi de Galatasaray'ın işini kolaylaştırdı.

Geçen sezon kiralanan ve son düzlükteki performansıyla ağızlara bal çalan Gedson Fernandes yeniden Galatasaray'a geliyor. Uzun süredir Benfica ile görüşen sarı-kırmızılı kurmaylar transferi son noktaya taşıdı.

Cimbom, 22 yaşındaki orta sahayı satın alma opsiyonuyla kiralama konusunda anlaşmaya vardı. Rakamlar tam olarak netleşmese de 2 milyon euro kiralama ödeneceği, 8 milyon euro da satın alma bedeli konulacağı iddia edildi.

YETKİLERİ ELİNE ALIP İMZA ATACAK

Fatih Terim'in Fiorentina ve Milan'dan öğrencisi olan Rui Costa, Benfica'da Sportif Direktörlük görevinden geçici olarak başkanlığa getirildi. Başkan Vieira'nın birçok konuda suçlanıp tutuklanmasının ardından Rui Costa göreve getirilirken, bu durum Galatasaray'ın Gedson transferinde elini güçlendirdi.

Costa, geçen sezon devre arasında Terim'le yaptığı görüşme sonucu Gedson'un kiralanmasına izin vermişti. Gedson'un herhangi bir aksilik çıkmazsa G.Saray'ın 21 Temmuz'da Hollanda'da PSV ile yapacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçında sahada olacağı öğrenildi.

(Fotomaç)