Galatasaray'da bir menajerlik skandalı da Ünal Aysal döneminde patladı

Galatasaray'da fahiş menajerlik ücreti ödemelerine Ünal Aysal dönemi de takıldı. Başkan Burak Elmas'ın açıkladığı menajerlik ücretleri sarı kırmızılı camiada konuşulmaya devam ediyor. Son olarak Ünal Aysal dönemindeki Lucas Ontivero transferi de gündeme geldi.

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas, 'Pandora'nın Kutusunu' açtı... Ancak enteresan şekilde kutunun süresini kendisine karşı Metin Öztürk'le beraber başkanlık için çalışmaya başlayan Dursun Özbek ile Fatih Terim'e "aday olursan hazırım" diyen Mustafa Cengiz döneminin iki numarası Abdürrahim Albayrak'ı zorda bırakacak dönemle sınırladı.

Camiada beklenti ise 3.5 yılda sadece 110.6 milyon euro bonservis bedeli ödenen ve pek çok ilginç transferin yapıldığı Ünal Aysal dönemindeki kutunun da açılması.

Tam da bu beklenti devam ederken o dönemin en tartışmalı transferlerinden Lucas Ontivero için şok iddialar ortaya atıldı.

Ontivero 31 Ocak 2014'te Uruguay'ın Fenix takımından 2 milyon euro bonservis bedeline transfer edildi. Ancak bonservisinin yüzde yüzü değil. Yüzde 50'si için 2 milyon euro ödendi. Eğer Ontivero başka bir takıma 2 milyon euro'dan daha yüksek bir rakama satılsaydı, satıldığı rakamın yarısı Fenix'e ödenecekti.

Transferde yetkili menajer Juan Arandilla'ydı. Ancak bir ikinci menajere daha ücret ödendi. Galatasaray, yüzde 50 bonservis ödediği Ontivero için o dönemde 637 bin euro menajerlik ücreti ödedi. Ayrıca sözleşmesi feshedildiğinde kendisine 200 bin euro fesih bedeli ödemesi yapıldı.

Galatasaray'a gelirken Fenix'te 6 maçta 147 dakika forma giymiş, hiç 90 dakika oynamamış, gol ya da asist katkısı vermemişti.

(Fotospor)