Galatasaray'da beklenmedik transfer gelişmesi! Ukrayna-Rusya savaşı sonrası...

Galatasaray'da son dakika Xeka gelişmesi... Fransız takımı Lille ile sözleşmesi sezon sonu sona erecek olan ve Yusuf Yazıcı'nın takımı CSKA Moskova ile el sıkışan Xeka, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası CSKA Moskova'ya gitmekten vazgeçti. Sarı-kırmızılılarla masaya oturan 27 yaşındaki oyuncunun menajerinin Galatasaray'dan istekleri ise dudak uçuklattı. Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in takım arkadaşı olan Xeka, Yusuf Yazıcı'nın da eski takım arkadaşıydı.

Galatasaray, önümüzdeki sezonun şampiyon kadrosunu kurabilmek için, başkan danışmanı Luis Campos'un önerisiyle ilk adımlarını atmaya başladı. Sarı-kırmızılılar, Lille'de forma giyen Xeka'yı (Miguel Ângelo da Silva Rocha) kadrosuna katmak için harekete geçti. Sezon sonunda Lille ile sözleşmesi sona erecek olan 27 yaşındaki futbolcunun transferi için menajeri Rocha ile de görüşüldü. Taraflar sözleşmesi sona ermekte Xeka'nın şartlarını konuşurken genel bir görüş alışverişinde bulunuldu.

Hürriyet'in haberine göre 27 yaşındaki yıldızın menajeri, sarı kırmızılılardan 5 milyon euro imza parası ve yıllık 2.7 milyon euro garanti ücret istedi.

Jose Sosa'da Fenerbahçe yönetiminden şaşırtan karar

XEKA, CSKA'DAN VAZGEÇİNCE LUIS CAMPOS DEVREYE GİRDİ

Piyasa değeri 9 milyon euro olan Xeka esasen gelecek sezon için Rusya ekiplerinden CSKA Moskova ile anlaşmıştı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası tecrübeli oyuncu, kariyerini bu ülkede sürdürme fikrinden vazgeçti. İşte bu noktada devreye Luis Campos girdi.

Galatasaray Kulübüne danışmanlık hizmeti veren Portekizli futbol adamı, Xeka'yı sarı-kırmızılı kulübe önerdi. Önümüzdeki sezon için orta sahaya ciddi takviyeler planlayan Galatasaray da hemen harekete geçti.

Sörloth derken Beşiktaş'ta Umut Bozok gelişmesi

GALATASARAY XEKA TRANSFERİNDE YALNIZ DEĞİL

Fransız gazeteci Ignazio Genuardi'nin haberine göre ise 27 yaşındaki Portekizli orta sahayla Galatasaray dışında Roma da ilgileniyor.

Asıl adı Miguel Angelo da Silva Rocha, lakabı ise Xeka olan futbolcu, 1.86 boyunda ve iki ayağına da oldukça hakim. Xeka, merkez orta saha ve ön libero bölgelerinde forma giyiyor.

Futbola ülkesinde başlayan Xeka, Ocak 2017'de Lille'e kiralandı, aynı yılın temmuz ayında 5 milyon euroya Lille'e transfer oldu. 1 yıl Dijon'da kiralık oynayan Xeka, 2018'den bu yana Lille'de devam ediyor.

Bu sezon 18'i lig, 6'sı Şampiyonlar Ligi ve 1'i kupada olmak üzere toplam 25 maça çıkan Xeka, 3 kez fileleri sarsarken 1 asist yaptı.

Geleceğin yıldız adayıydı, son haliyle Galatasaraylıları şoke etti!