Galatasaray'da başkanlık ateşten gömlek | ÖZEL

Galatasaray'da yeni seçilecek başkanı hem maddi hem de manevi olarak zor bir süreç bekliyor. Seçilecek yeni başkanın öncelikle Mali Genel Kurul yaparak bütçesini onaylatması gerekiyor. Daha sonra da temmuz ayının sonuna kadar Bankalar Birliği başta olmak üzere bazı ödemeleri yapması için 300 milyon TL civarında sıcak para ile bulması şart.

AKŞAM Özel Haber

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas'ın idari ibrasızlığı sonrası gözler 30 gün içerisinde yapılacak seçime çevrildi. Seçim 30 Nisan'da yapılacak. Seçilecek başkanı, temmuz ayının sonuna kadar ise zor bir süreç bekliyor. Bilindiği gibi Mali Genel Kurul'da 2022-2023 yılı bütçesi onaylanmadı. Yeni başkanı, ilk iş olarak 30 gün içerisinde yeni bir Mali Genel Kurul yaparak bütçesini üyelere onaylatması gerekiyor.

Ünal Aysal'dan kritik zirve | ÖZEL!

RUMENLERİN ÖDEMESİ YAPILMADI

Bu onay sonrası ise yeni başkan ciddi bir ödeme ile karşı karşıya kalacak. Başkanı; Bankalar Birliği, yeni transferler Alexandru Cicaldau ve Morutan ile Kolombiyalı golcü Falcao'nun taksitlerinin ödemeleri temmuz ayının sonuna kadar ödemesi bekliyor. Bu rakam 300 milyon TL civarında.

Sarı-Kırmızılı kulübün kulislerinde sıcak parayı bulacak adayın seçimde önde olacağı belirtiliyor. Adaylar da bu sıcak parayı bulma konusunda sponsorlarla görüşmeleri sürdürüyor. Adaylar seçim sürecinde projelerini net olarak ortaya koyacak.

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk AKŞAM'a konuştu: Kendime koltuk aramıyorum

HOCA KONUSUNDA BELİRSİZLİK

Yeni başkanı teknik heyet konusunda zor bir süreç bekliyor. Teknik Direktör Domenec Torrent'in 2022-2023 sezonu için sözleşmesinde yazan garanti ücreti 1.5 milyon euro. Katalan hoca, yeni sezon öncesinde istifaya yanaşmazsa bu para ödenecek ya da ortak noktada buluşup indirimli bir ücretle yollar ayrılacak.

Ayrıca Sportif Direktör Pasquale Sensibile de yeni oluşumda görevine devam edemeyecek. Torrent gibi İtalyan futbol adamı da yolların ayrılması durumunda tazminatını alacak.

Miha Zajc hayatının teklifini aldı! Fenerbahçe'den dev kâr