Galatasaray'a git dedim

“Zaniolo bana transferde fikrimi sorduğunda ona Galatasaray'a gitmesini söyledim. Umarım oynar çünkü bu bizim için önemli. Türkiye'ye gitmesi tek olasılıktı.”

AKŞAM

Galatasaray'a transfer olan Nicolo Zaniolo ile ilgili konuşan İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Zaniolo bana transferde fikrimi sorduğunda ona Galatasaray'a gitmesini söyledim. Umarım oynar çünkü bu bizim için önemli. Türkiye'ye gitmesi tek olasılıktı" sözlerini kullandı. Zaniolo, süre aldığı iki hazırlık maçındaki grafiğiyle dikkat çekti. İtalyan yıldız, Alanyaspor ve İstanbulspor ile oynanan maçlarda 2 gol, 1 asistlik performans ortaya koydu.

ARAMIZA TEKRAR DÖNECEKTİR

Mancini daha önce de Zaniolo'nun milli takımdaki durumuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Genç bir oyuncu olarak Türkiye'de böyle önemli bir deneyim yaşaması kendisi açısından faydalı olacak diye umuyorum. Galatasaray gibi büyük bir takımda daha çok süre alıp oynamaya başladığında, İtalya Milli Takımı'na da tekrar dönecektir" demişti. Böylece Zaniolo'nun da moralini yükseltmiş oldu. Roberto Mancini, Galatasaray taraftarının gönlünde bir kez daha taht kurdu.

TAZMİNATINI TALEP ETMEMİŞTİ

Başarılı çalıştırıcı, bir dönem Galatasaray'da da görev yapmış ve ayrılırken tazminatını talep etmemişti. Bu sebeple Sarı-Kırmızılı camianın halen çok sevdiği Mancini'nin, Zaniolo transferinde de direkt olarak rol oynadığı ortaya çıktı. Mancini, Galatasaray'dan ayrılmasına rağmen eski kulübü için Zaniolo'yu ikna etti. Sosyal medyadaki Galatasaray taraftarları, bu sebeple Mancini'ye çok sayıda teşekkür mesajı gönderdi. Zaniolo, Aslan'da başarılı olursa yeniden milli takıma dönecek.