Galatasaray'a 35'lik dinamo! Arturo Vidal koptu geliyor

Galatasaray, Arturo Vidal'e teklifte bulundu. 35 yaşındaki orta sahaya 1+1 yıllık mukavele ve senelik 3 milyon euro önerildi. Görüşmeler devam ediyor. Şililinim durumu hafta sonuna kadar netlik kazanacak.

AKŞAM

Galatasaray kötü geçen sezonun ardından kabuk değiştirmeye devam ediyor. Önce Teknik Direktörlük koltuğuna Okan Buruk'u oturtan Sarı-Kırmızılılar, 48 yaşındaki çalıştırıcının orta sahaya takviye istemesinin ardından çalışmalarını hızlandırdı.

Hedefteki ilk isim ise; Inter'in yollarını ayırmak istediği Arturo Vidal... 35 yaşındaki Şilili yıldız için temaslar başladı ve ilk teklif yapıldı.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre; Sarı-Kırmızılılar, tecrübeli futbolcuya 1+1 yıllık anlaşma ve senelik 3 milyon euro önerdi.

GALATASARAY'IN ŞARTLARI DAHA İYİ

Inter'de yıllık 7.8 milyon euro kazanan oyuncunun tek talibi Galatasaray değil... Oyuncuyla Brezilya ekibi Flamengo da ilgileniyor. Boca Juniors ise yaptığı açıklamayla Arturo Vidal'le ilgilenmediklerini duyurdu ve Galatasaray ile Flamengo transferde baş başa kaldı.

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden olan La Gazette dello Sport, dünkü haberinde; Flamengo'nun Arturo Vidal'e yıllık 3.5 milyon dolar önerdiği ancak Galatasaray'ın transferde daha iyi şartlar sunduğunu duyurdu.

Haberin içerinde ise şu ifadelere yer verildi: 'Inter, Vidal'in durumunu sabırsızlıkla bekliyor ve Galatasaray'ın son anlarda gösterdiği ilgi transferin durumunu değiştirdi.

BEŞ BÜYÜK TAKIMDA OYNADI

Tek sorun Galatasaray'ın Avrupa kupalarında yer almaması ve dolayısıyla bu da Vidal'e uymuyor. Flamengo'ya giderse Libertadores gibi prestijli bir hedef için oynayacak. Ancak Brezilya ekibi de şu anda ilgisini azalttı. Vidal'in seçenekleri ortada. Günler geçtikçe papatya yaprakları gibi seçenekleri küçülüyor.

Inter onu istemiyor ve artık karar vermeli.' Orta sahadaki performansıyla tam bir dinamo olan Arturo Vidal, Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern Münih, Barcelona ve Inter gibi dev kulüplerin formasını giydi. Kariyerinde bu 5 büyük takımla 603 maça çıkan Vidal, 105 gol ve 80 asistlik performans ortaya koydu.