Galatasaray yıldız oyuncuya sonunda kavuşuyor! Benfica kadro dışı bıraktı

Galatasaray'ın transferdeki gözbebeği Gedson Fernandes'te yeni gelişmeler yaşanıyor. Portekizli yıldız, Benfica'da kadro dışı bırakıldı. Adım adım Galatasaray'a geliyor.

Galatasaray'ın sezon başı kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ettiği ama sonuç alamadığı Gedson Fernandes için devre arası için gün doğdu.

Benfica'nın 2023'te bitecek sözleşmesini uzatmak istediği 22 yaşındaki futbolcu, teklife olumsuz yanıt verdi, kulüp de bunun üzerine kendisini kadro dışı bıraktı. Portekiz ekibinde bu sezon sadece 3 karşılaşmada sonradan oyuna girip toplam 47 dakika sahada kalan genç futbolcu, sürekli oynayabileceği bir takıma gitmek istediğini daha önce birkaç kez dile getirmişti.

GALATASARAY'IN TEKLİFİ NE OLACAK?

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray'da oynayacağına inanan Gedson, sarı-kırmızılıların teklifine sıcak baktığını açıkça ifade etmeye başladı. Sosyal medyadan Galatasaray Kulübü'nün ve futbolcuların yaptığı paylaşımları beğeni yağdırıp yorumlar yapan Portekizli futbolcu, ocak ayında transferinin sonuçlanmasını istiyor.

Sarı-kırmızılı kulüp, Gedson Fernandes'in bonservisi için 8 milyon Euro'luk bir teklif yapacak.

GEDSON FERNANDES'İN PİYASA DEĞERİ NE KADAR?

Benfica'nın altyapısında yetişip 2018'de A takıma yükselen Gedson Fernandes, kısa sürede Portekiz Milli Takımı'na seçilirken, piyasa değerini de 22 milyon Euro'ya yükseltmişti. Ocak 2020'de iki yıllığına Tottenham'a kiralanan genç oyuncu, ikinci sezonunda İngiliz kulübünden ayrılmış ve kiralık olarak Galatasaray'a gelmişti.

Sarı-kırmızılı takımda 17 lig maçında oynayıp 3 asist yapan genç orta saha oyuncusunun şu anki piyasa değeri 12.5 milyon Euro.