Galatasaray Vedat Muriqi'de masaya geri döndü

Galatasaray, Vedat Muriqi için harekete geçti. İtalyan basını, Galatasaray'ın Vedat için Lazio'ya bonuslar dahil 8 milyon euro önerdiğini duyurdu ancak Serie A ekibi, 10 milyon euro istiyor. İki kulübün sportif direktörleri arasında görüşmeler devam ediyor.

AKŞAM

Mbaye Diagne, Bafetimbi Gomis ve Mostafa Mohamed'den ikisiyle yollarını ayırmak isteyen Galatasaray'da santrfor transferi için çalışmalar devam ediyor. Gündemdeki isim ise; Vedat Muriqi... 2020 yılında Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olan Kosovalı forvet için İtalya'dan dün flaş bir iddia ortaya atıldı. "calciomercato"nun haberine göre; Sarı-Kırmızılılar, 28 yaşındaki golcü için Lazio'ya 5 milyon euro bonservis önerdi. Pakete 3 milyon euro da bonus maddesi ekleyerek, toplamda 8 milyon euroluk satın alma teklifi yaptı.

VEDAT MURİQİ, BURUK'LA ÇALIŞMAK İSTİYOR

İtalyanlar; Lazio'nun 10 milyon euro bonservis istemesine rağmen, Vedat'ın başka talibi olmamasından dolayı da Galatasaray'ın teklifinin kabul edileceğine vurgu yaptı. Haberin içeriğinde ise; 'Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün ile Igli Tare arasında görüşmeler devam ediyor. Mallorca oyuncuyu istemedi ve gelen başka teklif de yok. Vedat, Sarri'nin yeni sezon planları arasında yer almıyor. Bu sebeple gelir elde etmek isteyen Lazio, teklifi kabul edebilir' denildi. Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk da Rize'den öğrencisi olan Vedat'ı takımında görmeyi istiyor.

İSPANYOLLAR TAPUSUNU ALMADI

Okan Buruk'la 2018-19 sezonunda Çaykur Rizespor'da birlikte çalışan Vedat Muriqi de eski hocasıyla çalışmaya sıcak bakıyor. Türkiye'yi ikinci evi olarak gören golcü oyuncu, Galatasaray'ın teklifine olumlu yaklaştı ve tarafların anlaşmasını bekliyor. 2020'de Fenerbahçe'den Lazio'ya 19.92 milyon euroya transfer olan Vedat, İtalya'da beklenen performansı gösteremeyince, geçen sezonun devre arasında İspanyol temsilcisi Real Malloca'ya kiralandı. Kosovalı forvet, La Liga'da çıktığı 15 maçta, 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Ancak bu İspanyollar için yeterli olmadı.