Galatasaray ve Fenerbahçe E-Bilet cezası

Türk futbolu yeni bir döneme geçti. E-Bilet uygulaması bu haftadan itibaren resmen başlarken, Galatasaray ve Fenerbahçe'den bu uygulamaya tepki geldi.

aksam.com.tr

GALATASARAY VE FENERBAHÇE KARŞI ÇIKTI

Türk futbolununu ana tartışma noktası E-Bilet. Dün ilk kez Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor maçında uygulandı ve sadece 285 taraftar maçı seyretti.

Galatasaray ise bugün oynanacak Kasımpaşa maçında E-Bilet uygulamasının uygulanmayacağını resmi internet sitesinden açıkladım. Fenerbahçe'den de buna benzer bir açıklama gelirken, bu sezonki maçlarda E-Bilet uygulamasına yer verilmeyeceği duyuruldu.

PARA CEZASI GELİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Elektronik Bilet Koordinatörü Kemal Hacıoğlu ise, sistemi uygulamayan kulüplerin ciddi para cezalarıyla karşı karşıya geleceklerini de belirtti, şöyle devam etti: "Bu işin parasal ceza kısmı var. Süper Lig kulüpleri için maç başı 100 bin liralık bir yaptırım var. Ayrıca İl Spor Güvenlik Kurulu, müsabakanın oynanmasına izin vermeyebilir. Bu bir kanundur ve zorunluluktur, kimse, 'ceza öderim, uygulama yapmam' diyemez. Bu uygulama taraftarlar için bir kısıtlama değildir. Altını çizmekte fayda görüyorum, bu sistem, kaba kuvvete getirilen bir kısıtlamadır" dedi.