Galatasaray transferi bitirdi! Son Aslan Fredrik Midtsjö

Idrissa Gueye, Ndombele ve Grillitsch'te mutlu sona ulaşamayan Galatasaray, rotasını Midtsjö'ye çevirdi. 28 yaşındaki oyuncuyla el sıkışıldı. AZ Alkmaar'la ise 3.5 milyon euro karşılığında anlaşmaya varıldı.

AKŞAM

Gueye, Florian Grillitsch ve Tanguy Ndombele'yle görüşen ancak olumlu sonuç alamayan Galatasaray, orta saha transferinde mecburen rotasını değiştirdi. Gündeme giren son isim ise Hollanda ekiplerinden AZ Alkmaar'da forma giyen Fredrik Midtsjö oldu.

Sarı-Kırmızılılar, Norveçli futbolcu için Alkmaar Kulübü ile irtibata geçti. Hollanda temsilcisi, Galatasaray'a kapıyı 5 milyon eurodan açtı ancak Sarı-Kırmızılılar, bu miktarı çok buldu ve 3 milyon euro önerdi. Taraflar gün sonunda anlaştı.

AKSİLİK OLMAZSA BUGÜN

Kulüpler arasında görüşmeler devam ederken, transferin 3 milyon 500 bin euroya bittiği belirtildi. Sarı-Kırmızılılar, AZ Alkmaar'dan aldığı izin sonrasında oyuncuyla da bir görüşme yaptı. Midtsjö'yle yapılan görüşmelerin ardından taraflar el sıkıştı, iş AZ Alkmaar'la imzalanacak olan protokole kaldı.

Sarı-Kırmızılılar, resmi evrak işlerini de halletti. Çok büyük bir aksilik olmazsa tecrübeli merkez orta saha oyuncusu bugün akşam saatlerinde İstanbul'da olacak. Futbolcuyla 3 senelik mukavele yapılacak.

194 MAÇTA 1 KIRMIZI KART

2017 yılında Rosenborg'dan AZ Alkmaar'a 2.5 milyon euroya transfer olan Norveçli orta saha, 5 yıllık periyotta Hollanda ekibiyle tam 194 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 kez ağları sarsan Midtsjö, 31 kez de gol pası verdi. Mevkisine göre agresif bir yapısı olmayan tecrübeli futbolcu, kariyerinde sadece 1 defa kırmızı kart gördü; o da 2020-21 sezonunda...

Fredrik Midtsjö, geçtiğimiz sezon ise 41 maça çıktı. Takımına gol katkısında bulunamayan 28 yaşındaki Norveçli, 6 asist kaydetti. Fredrik Midtsjö 5 maçta da sarı kart gördü. AZ Alkmaar ve Rosenborg'un yanı sıra Ranheim IL ve Sandnes Ulf gibi takımlarda oynadı.