GS Trabzon özeti golleri önemli anları Galatasaray Trabzonspor maç özeti

Galatasaray Trabzonspor maç özeti golleri önemli anları sarı kırmızılı taraftarların araştırdığı konuların başında geliyor. Spor Toto Süper Lig 21. Haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. GS Trabzon özet anlarında kıran kırana bir mücadele yaşandı. GS Trabzon özet goller önemli anlar sayfamızda yer alıyor. Galatasaray’da gol perdesini yeni transfer Diagne penaltıdan açtı. Rodallega ile Trabzonspor eşitliği sağladı. Ardından iki kez sahneye çıkan Belhanda takımını rahatlattı. Maçı kazanan Galatasaray, lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Süper Lig 21. hafta maçı Galatasaray Trabzonspor maç özeti golleri futbol severler tarafından araştırılıyor. GS Trabzon özeti golleri önemli anları merak konusu oldu. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada 4 gol sesi çıktı. Galatasaray’da gol perdesini yeni transfer Diagne penaltıdan açtı. Rodallega ile Trabzonspor eşitliği sağladı. Ardından iki kez sahneye çıkan Belhanda takımını rahatlattı. İşte Galatasaray Trabzonspor özet anları. Maçı kazanan Galatasaray lider Başakşehir'le puan farkını 6'ya indirdi.

GALATASARAY – TRABZONSPOR MAÇ ÖZETİ (1.YARI)

3. dakikada Belhanda'nın uzun pasında savunma arkasında topla buluşan Diagne'nin ceza sahası içindeki vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

16. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında altıpasın sol çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Rodallega'nın dar açıdan şutunda, kaleci Muslera topa ayaklarıyla müdahale etti.

18. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Diagne'nin pasıyla ceza sahasına giren Onyekuru, kaleci Arda Akbulut'la karşı karşıya geldiği pozisyonda yerde kaldı. Maçın hakemi Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. 21'inci dakikada topun başına geçen Diagne, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

25. dakikada Belhanda'nın ceza sahası önünde şık topuk pası sonrası meşin yuvarlakla buluşan Ndiaye'nin şutunda, top az farkla üstten dışarı çıktı.

30. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rodallega, Marcao'dan sıyrılarak sert vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

36. dakikada Nagatomo'nun soldan yaptığı ortada Diagne'nin kale önündeki kafa vuruşunda, top üstten dışarı gitti.

45. dakikada Galatasaray'ın ikinci golü geldi. Belhanda'nın ceza sahası dışından şutunda Trabzonsporlu Hüseyin Türkmen'e çarpan top filelerle buluştu: 2-1

45+3. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Yusuf Yazıcı'nın kullandığı serbest vuruşta arka direkte Nwakaeme müsait pozisyonda meşin yuvarlağı auta gönderdi.

Mücadelenin ilk yarısı, Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

GALATASARAY – TRABZONSPOR MAÇ ÖZETİ (2.YARI)

51. dakikada Belhanda sahneye bir kez daha çıktı ve skoru 3-1'e getirdi.

54. dakikada Trabzonspor'un penaltı beklediği pozisyonda yapılan VAR incelemesinde devam kararı verildi.

58. dakikada Trabzonspor'un bu dakikalarda sağ kanattan Yusuf Yazıcı ile üst üste kullandığı kornerlerde Fernando Muslera pozisyonları önlemeyi başarıyor.

63. dakikada Hugo Rodallega'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Caleb Ekuban'ın kafa vuruşunda top doğrudan auta çıkıyor.

72' Karşılaşmada tempo düştü. Trabzonspor Yusuf Yazıcı ile korner kullandı. Kaleci Muslera zorlanmadan kontrol etti.

85' Galatasaray'da Diage şut çekmek üzereyken yerde kaldı. Hakem Ümit Öztür devam kararı verdi. Ndiaye'nin yerine Selçuk İnan oyuna girdi.

90' Sakatlığını atlatan Emre Akbaba 4 ay sonra yeniden Galatasaray formasıyla sahaya çıktı. 2 gol atan Belhanda alkışlarla kenara alındı.

MAÇ SONUCU | Galatasaray 3-1 Trabzonspor

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da yeni transfer Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez maça çıktı.

Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan 10 milyon avro bonservis ücretiyle alınan Senegalli futbolcu, cezasının tamamlanmasıyla teknik direktör Fatih Terim tarafından Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirildi.

Ligin ilk yarısından sarı kart cezası bulunan 27 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası'nda Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı son 16 turu ilk maçından sonra kırmızı kart görerek 4 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Diagne, sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'nın ligde 18. haftada Çaykur Rizespor'la yaptığı maçta görev alamadı. Kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'dayken Aytemiz Alanyaspor ile kupa rövanşında ve 19. haftadaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyen Diagne, Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ligde 20. haftadaki Aytemiz Alanyaspor ile kupadaki Hatayspor müsabakalarında sahaya çıkamadı.

- Kadroda 3 değişiklik

Galatasaray, Süper Lig'deki son maçına göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçta gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Fernando Reges ile sakatlığı olan Mariano Filho, müsabakanın kadrosunda yer almazken, Kostas Mitroglou da yedekler arasında kaldı. Terim, bu oyuncuların yerine Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Mbaye Diagne'yi görevlendirdi.

Öte yandan kart cezalısı Sinan Gümüş de Trabzonspor karşılaşmasında görev yapamadı.

- Nagatomo formasına kavuştu

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Yuto Nagatomo, 48 gün sonra sarı-kırmızılı takımla maça çıktı.

Galatasaray formasını son olarak ligin 17. haftasında 23 Aralık 2018'de Demir Grup Sivasspor karşısında giyen Nagatomo, Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası'nda boy gösterdi.

Trabzonspor'a karşı savunmanın solunda görev alan 32 yaşındaki futbolcu, 48 gün sonra sarı-kırmızılı formayla sahada yer aldı.

Yuto Nagatomo'nun formasını giydiği Japonya, Asya Kupası'nda finalde mücadele etti. Japonya, Katar'a 3-1 mağlup olarak organizasyonu 2. tamamladı.

BELHANDA’DAN ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında kritik maçta Galatasaray, konuğu Trabzonspor’u 3-1’lik skorla mağlup ederken Younes Belhanda, attığı iki golle takımına galibiyeti getirdi. Faslı oyuncu “En iyi maçım bu diyemeyiz, başka maçlarda da iyi oynadım. 2 gol attığım iyi olduğumu göstermez ama her zaman akılda kalan 2 gol oluyor” dedi.

Şampiyonluğa kenetlendiklerini söyleyen Faslı yıldız oyuncu, “Şampiyonluğa inanıyoruz. Geçen hafta 8 puan fark vardı, bu hafta 6’ya indi. Önümüzde 14 maç var, bu yarışta varız ve adım adım şampiyonluğa yürüyoruz. Her takım için farklı şekilde, en iyisini yapmak için hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

AHMET AĞAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMALAR

Galatasaray'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu maçın ardından sert açıklamalar yaptı. Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Düşmanlarımız bugün farklı şekilde karşımıza çıkıyorlar. Eğer Türk futbolunun ilerlemesini istiyorsak, biz bu gençlerle geleceğiz. Ya şu İstiklal Marşı'nı maçlardan önce okutmayalım, ya da bu gençlere bu sıkıntıyı yaşatmayalım."

"Galatasaray'ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Bu bir futbol maçı, her sonuç çıkar ama lütfen skor, oynanarak tecelli etsin. Pozisyonları zaten herkes konuşuyor. Bu başımıza gelen ilk vaka değil. Tekrar tekrar tekrar... Bırakın şu çocuklar mücadelelerini sahada versinler. Bu çocukları bu şekilde geliştiremeyiz. Aradan 105 sene geçti, mücadelenin ruhu değişmedi, sadece düşman şekil değiştirdi. Trabzonspor'un 17-18 yaşındaki gençlerinin katledilişini izledik."

"O düdük çalacaksa adaletli olarak çalsın. Skor koptuktan sonra son 10-15 dakikada hak etmediğimiz halde lehimize verilen fauller... Allah bize değil haram tek gol, haram tek faul nasip etmesin. Biz bu takımla ligin sonuna kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Bunlara bakıp ders çıkarması, utanması gerekenler var. Aynaya nasıl bakacaklar? İnsan sahaya çıkarken şu esame listesini aldığı zaman, oyuncuların doğum tarihine bir bakar. Bizler, bu çocukların gözüne bakamıyoruz. Onların haklarını koruyamıyoruz"

"O düdük asılsın istemiyoruz, o düdük adaletli çalınsın. Ben kim oluyorum bir kulüp başkanı olarak. Yakışır mı hiç? Öyle bir şey yok. O düdük lütfen adaletli çalsın. Ben 17-18 yaşındaki çocuklarımı gönül rahatlığıyla sahaya süreyim. VAR sistemi mükemmel, neticede teknoloji, her şeyi orada gösteriyor. Ceza sahası içinde bir oyuncunun ayağına basıyorsanız eğer, bunu size gösteriyor. Ama bunun kararını veren ise yine bir insan. VAR, var mı yok mu? Neye göre var neye göre yok ben de anlamış değilim."