Galatasaray taraftarı derbi öncesi isyan bayrağını açtı! Skandal olayın VAR hakemi derbiye atandı

Galatasaraylı taraftarları Beşiktaş derbisine saatler kala çılgına çeviren haber MHK'nin kararı sonrası geldi. Merkez Hakem Kurulu, derbinin VAR kadrosunu açıkladı. Buna göre mücadeleye atanan Serkan Tokat, sarı kırmızılı taraftarları isyan ettirdi.

Galatasaray'ın bu akşam Vodafone Park'ta Beşiktaş'a konuk olacağı maça saatler kala, Merkez Hakem Kurulu VAR kadrosunu açıkladı. Bu atama sonrası ise sarı kırmızılı taraftarlar çılgına döndü. Öyle ki mücadelenin VAR koltuğuna oturacak olan Serkan Tokat'ın son Galatasaray maçı bir hayli olaylı geçmişti. Galatasaray taraftarı bu karar sonrası sosyal medyayı yangın yerine çevirdi.

GALATASARAY TARAFTARI DERBİ ÖNCESİ ÇILGINA DÖNDÜ

Bugün saat 19.00'da başlayacak mücadeleye orta hakem olarak Ali Şansalan'ın atanması sonrası Galatasaray camiası ayağa kalkmıştı. Bu atama öncesi basında yer alan "Ahmet Nur Çebi, hakem olarak Ali Şansalan'ı istiyor" haberleri dolaşırken bu kararın alınması büyük tepki çekmişti. Bugün öğle saatlerinde ise MHK, mücadelenin VAR hakemlerini tayin etti. İşte amiyane tabirle dananın kuyruğu tam da burada koptu...

KONYA MAÇINDA SKANDAL KARAR

Galatasaray'ın 17 Mart'ta Konyaspor ile deplasmanda oynadığı mücadelede Serkan Tokat VAR hakemi olarak görev aldı. Mücadelenin 14. dakikası oynanırken Konyasporlu Ahmet Oğuz'un, Galatasaraylı Leo Dubois'nın bileğine bastığı pozisyon hakem tarafından gözden kaçırıldı. Ancak VAR'daki görevli isim Serkan Tokat da pozisyona dahil olmadı. Maç sonrası Dubois ayak bileğinin son halini paylaşıp isyan ederken, Ahmet Oğuz da "Pozisyonu izledim kırmızı kart görmeliydim. Dubois'dan da özür diliyorum" ifadelerini kullandı. Galatasaray bu mücadeleden son dakikada yediği golle 2-1 yenil ayrılırken, 14 maçlık galibiyet serisi de sona ermiş oldu.

"BU DERBİYE NASIL ATANIR?"

Şimdiyse Galatasaray taraftarı bu atamaya isyan bayrağını açmış durumda. Taraftarlar sosyal medyadan TFF, MHK ve MHK Başkanı Lale Orta'yı hedef alarak eleştirilerde bulunup atamayı protesto ediyorlar.