Galatasaray, Real Madrid'e diş geçiremedi...

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Santiago Bernabeu'da Real Madrid'le çeyrek final ilk etap mücadelesinde karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılar mücadeleyi 3-0 kaybederek TT Arena'daki mücadelede oynanacak yarı finale uzanma yarışında büyük avantaj kaybetti. Maçın gollerini 9. dakikada Cristiano Ronaldo, 29'da Karim Benzema ve 73'te Gonzalo Higuain kaydetti.

Real Madrid oyunda yavaş yavaş üstünlüğü ele geçirirken, 9. dakikada İspanyol temsilcisinin golü geldi. Bu dakikada Mesut, cezasahası sol içine giren Ronaldo'yu çok iyi gördü, Portekizli oyuncu aşırtma bir vuruşla Muslera'yı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

12. dakikada Drogba cezasahası ön çizgisi üzirende topu önüne aldı. Döner dönmez sert vurdu, top üstten auta gitti. 

18. dakikada ise Real Madrid bu kez Mesut'la tehlikeli oldu. Türk asıllı Alman oyuncu cezayayı üzerinde şutunu çekti, Muslera topu kontrol etmeyi başardı. 

26'ıncı dakikada ise Galatasaray tehlikeli geldi. Drogba cezasahası dışından topla buluştu. Yaklaşık 25 metre uzaktan sert vurdu, Diego Lopez topu güçlükle kornere çeldi. 

GALATASARAY PENALTI BEKLEDİ

28'inci dakikada ise Real Madrid cezasahası içerisinde Melo'nun kafa vuruşunda top Khedira'nın elinden döndü. Galatasaraylı oyuncular penaltı beklerken, hakem devam dedi. 

İKİNCİ GOL GELDİ

Dakikalar 29'u gösterirken Real Madrid'in ikinci golü geldi. Michael Essien'in sağ kanattan cezasahasına gönderdiği topu Eboue ve Semih ıskaladı. Topu önünde bulan Benzema ikinci kez Galatasaray ağlarını havalandırdı, Real Madrid: 2 - Galatasaray: 0.

38. dakikada bu kez Real Madridliler penaltı bekledi. Di Maria'nın cezasahasına ortasına Ronaldo hareketlendi. Semih'le mücadelesinde yerde kalıp penaltı bekledi. Hakem devam dedi. 

DANY CEZALI

40. dakikada Benzema'yı düşüren Danny sarı kart gördü. Sınırnda olan Kamerunlu oyuncu cezalı duruma düştü. 

GALATASARAY GOLE ÇOK YAKLAŞTI
44. dakika Galatasaray en net pozisyonu yakaladı. Eboue, Drogba'nın nefis pasında cezasahasına girdi, kaleci Lopez'le karşı karşıyla kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Real Madrid file bekçisi son anda ayaklarıyla topu çıkardı ve mutlak bir golü önledi. 

İkinci yarıya iki takım da kontrollü başladı. Terim, Sneijder'in yerine Gökhan Zan'ı oyuna sürerken, Real Madrid ilk tehilkeli atağını 62'de gerçekleştirdi. Bu dakika Di Maria'nın cezasahası içerisinde uygun durumdaki şutunu kaleci Muslera kontrol etti. 

66'ıncı dakikada temsilcimiz gol eçok yaklaştı. Drogba'nın sağ kanattan ortasında Burak'a doğru gelen topu son anda defans çıkardı. 

REAL MADRİD'İN 3. GOLÜ GELDİ
Galatasaray yarı sahası orta solundan kazanılan serbest vuruşu Xabi Alonso cezasahasına gönderdi. Benzema'nın yerine oyuna giren Higuain, altıpas ön çizgisi üzerinde kafayı vurdu, üçüncü kez Galatasaray ağlarını havalandırdı. 

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Real Madrid karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Real Madrid bu sonucun ardından İstanbul'da oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj sağladı.