Galatasaray okçusuyla güldü! Maç sonucu: İttifak Holding Konyaspor-Galatasaray: 1-0

Galatasaray, Süper Lig'in 9. haftasında İttifak Holding Konyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar rakibini Mustafa Muhammed'in 4. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve puanını 17'ye çıkararak Beşiktaş derbisi öncesi ezeli rakibini yakaladı. Ligdeki namağlup unvanını kaybeden Konyaspor ise toplamda 12 maç sonra kaybetti ve 14 puanda kaldı. Yeşil-beyazlılar haftaya Kayserispor'u konuk edecek.

AKŞAM

Süper Lig'in 9. hafta maçında Galatasaray konuk ettiği Konyaspor'u Mustafa Muhammed'in attığı golle 1-0 mağlup etti ve puan sıralamasındaki yükselişini sürdürdü.

Nef Stadı'nda yapılan maça hızlı başlayan sarı-kırmızılı takım, 4. dakikada yeşil-beyazlı ekibin savunmasındaki hatadan yararlanarak Mustafa Muhammed'in golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından bir süre Konyaspor baskısıyla karşılaşan Galatasaray, oyunda dengeyi kurdu. Halil Dervişoğlu, Mustafa Muhammed ve Kerem Aktürkoğlu ile girdiği pozisyonlardan yararlanamayan ev sahibi ekip, farkı açamadı. Net gol pozisyonuna giremeyen Konyaspor da skoru değiştiremeyince devre arasına sarı-kırmızılıların 1-0'lık üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıda topa daha çok sahip olan ve baskılı oynayan taraf Konyaspor oldu. Skor avantajını elinde bulunduran Galatasaray, net gol pozisyona giremezken yeşil-beyazlılar da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Müsabaka, 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray, 9. lig maçında 5. galibiyetini elde etti. İkişer beraberlik ve yenilgisi bulunan sarı-kırmızılılar, puanını 17'ye yükseltti. Üçüncü Beşiktaş ile puanları eşitleyen sarı-kırmızılı ekip, maç fazlasıyla 5. sıraya yerleşti.

Bu sezon ilk kez yenilen İttifak Holding Konyaspor ise 14 puanda kaldı. Konyaspor önümüzdeki hafta evinde Kayserispor'u konuk edecek.

Fatih Terim'den Galatasaray taraftarına mesaj: Gelecekte yapacağız

LİGDE SON 3 MAÇINI KAZANDI

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Ligde 3 ile 6. haftalar arasındaki 4 karşılaşmada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, 7. haftadaki Göztepe, 8. haftadaki Çaykur Rizespor ve 9. haftadaki Konyaspor mücadelelerini kazanarak 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

İlhan Palut'tan Muslera'ya övgü

MUSTAFA MUHAMMED'DEN GOLLERE DEVAM

Galatasaray'ın Mısırlı santrforu Mustafa Muhammed, Süper Lig'de 2 maç üst üste gol attı.

Bu sezon resmi maçlardaki suskunluğunu 8. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasında 2 gol birden atarak bozan Muhammed, İttifak Holding Konyaspor mücadelesinde de fileleri havalandırmayı başardı.

Yeşil-beyazlılar karşısında maçın tek golünü atan 23 yaşındaki santrfor, bu sezonki gol sayısını da 3'e çıkardı.

Yeni adıyla Nef Stadı'nda son olarak 27 Şubat 2021'de gol sevinci yaşayan Mustafa Muhammed, 232 gün sonra taraftarı önünde fileleri havalandırdı.

Volkan Demirel'den Galatasaraylılara çağrı

TARAFTAR, DIAGNE'Yİ İSTEDİ

Galatasaray taraftarı, Mbaye Diagne'nin oyuna girmesi için tezahüratlarda bulundu.

Karşılaşmanın 82. dakikasında sarı-kırmızılı takım 1-0 öndeyken taraftarlar, ismini bağırarak Senegalli futbolcunun oyuna girmesini istedi.

Tecrübeli golcü, 87. dakikada Mustafa Muhammed'in yerine oyuna girdikten sonra taraftarların desteği sürdü.

Galatasaray-Konyaspor maçı sonrası Morutan'dan itiraf

Diagne, kendisine tezahüratta bulunan taraftarlara karşılık verdi.

GALATASARAY, İSTANBUL'DA RAKİBİNE MAÇ KAYBETMEDİ

Galatasaray, lig tarihinde Konyaspor ile İstanbul'da yaptığı hiçbir maçta mağlup olmadı.

Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 21 lig maçından 17'sini sarı-kırmızılılar kazandı, 4 karşılaşma berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi.

İstanbul'da ev sahibi ekip 49, konuk takım ise 15 gol attı.

Alpaslan Öztürk: Fatih hocama verdiğim sözümü umarım tutmuşumdur

KONYASPOR, BU SEZON İLK KEZ YENİLDİ

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon Süper Lig'de ilk kez mağlup oldu.

Galatasaray maçına kadar çıktığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, Trabzonspor ile ligin namağlup 2 takımından biri konumundaydı.

Deplasmanda Galatasaray'a yenilen Konya temsilcisi, bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Ayrıca Galatasaray karşılaşmasından önce 4 lig maçını beraberlikle bitiren Konyaspor'un kazanamama serisi 5 müsabakaya çıktı.

Galatasaray'da 2020 yılı Mustafa Cengiz dönemi mali ve idari yönden ibra edildi

FATİH TERİM'DEN ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son yapılan Çaykur Rizespor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Nef Stadı'nda yapılan müsabakaya sarı-kırmızılı takım Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Alpaslan Öztürk, Victor Nelsson, Patrick Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed ilk 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Fatih Öztürk, Ryan Babel, Gustavo Assunçao, Oğulcan Çağlayan, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli ile Mbaye Diagne bekledi.

Fatih Terim, milli maç arası öncesinde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirdiği Babel ile Feghouli'yi yedeğe çekti. Tecrübeli teknik adam, Rize temsilcisiyle yapılan müsabakada kırmızı kart gören Berkan Kutlu'dan ise cezası nedeniyle yararlanamadı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Babel, Feghouli ve Berkan Kutlu'nun yerine Morutan, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu'nu 11'de sahaya sürdü.

BOEY RİSKE EDİLMEDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, sağ bek Sacha Boey'i riske etmedi.

Kas sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Fransız sağ bek, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova ve Süper Lig'deki Beşiktaş derbisi öncesinde sakatlığının tekrar etmesi riskine karşı kadroya alınmadı.

FATİH TERİM'E DESTEK

Galatasaray taraftarı, teknik direktör Fatih Terim'e maç öncesinde büyük destek verdi.

Tecrübeli teknik direktörü tribüne çağıran sarı-kırmızılı taraftarlar, Terim lehine alkış ve tezahüratlarda bulundu.

KONYASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, son oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Yeşil-beyazlı takım, Galatasaray karşısına İbrahim Sehic, Nejc Skubic, Abdülkerim Bardakcı, Ahmet Çalık, Guilherme Sitya, Oğulcan Ülgün, Serdar Gürler, Endri Çekici, Amir Hadziahmetovic, Zymer Bytyqi, Amar Rahmanovic 11'i ile çıktı.

Konya temsilcisinin yedek kulübesinde Erten Ersu, Adil Demirbağ, Marin Anicic, Soner Dikmen,

Öte yandan karşılaşma öncesi A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncusu Doğan Küçükduru için saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

4. dakikada sarı-kırmızılı ekip, Konyaspor savunmasının hatasında golü buldu. Savunma arkasına atılan topta konuk takım savunma oyuncusu Skubic ile kalecisi Sehic bir anlaşmazlık yaşadı. Araya giren Mustafa Muhammed, meşin yuvarlağı kaptıktan sonra boş kaleye gönderdi. Pozisyonda Sehic'e faul yapıldığı gerekçesiyle Konyasporlu futbolcular ve teknik heyet, itirazda bulundu ancak VAR kontrolünün tamamlanmasıyla hakem Arda Kardeşler golün geçerli olduğunu belirterek santra noktasını gösterdi: 1-0.

23. dakikada Konyaspor'un çıkarken kaptırdığı topla hızla atağa kalkan Galatasaray'da savunma arkasına sarkan Halil Dervişoğlu, kaleci Sehic'in önde olduğunu görerek ceza sahası önünde aşırtma vuruş yaptı. Ancak Bosna Hersekli file bekçisi son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

35. dakikada soldan ceza sahasına giren Halil Dervişoğlu, bir rakibini geçerek vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Sehic'te kaldı.

37. dakikada Cicaldau'nun sağ kanattan kullandığı faulde top penaltı noktası civarındaki Mustafa Muhammed'de kaldı. Mısırlı futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

41. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda kaleci Sehic yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

55. dakikada Bytyqi'nin soldan ortasında kaleci Muslera'nın altıpasta dokunduğu top ceza sahası sağ çaprazındaki Serdar Gürler'in önünde kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda, Uruguaylı kaleci son anda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi.

81. dakikada Serdar Gürler'in soldan kullandığı faulde ön direğe hareketlenen Hadziahmetovic'in topukla vurduğu top az farkla auta gitti.

Müsabaka, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Nef

Hakemler: Arda Kardeşler, Abdullah Bora Özkara, Volkan Ahmet Narinç

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Alpaslan Öztürk, Nelsson, Van Aanholt, Taylan Antalyalı (Dk. 46 Assunçao), Morutan (Dk. 61 Babel), Cicaldau, Halil Dervişoğlu (Dk. 61 Emre Kılınç), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 61 Barış Alper Yılmaz), Mustafa Muhammed (Dk. 87 Diagne)

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic (Dk. 90 Ahmet Karademir), Abdülkerim Bardakcı, Ahmet Çalık, Guilherme, Oğulcan Ülgün (Dk. 80 Soner Dikmen), Serdar Gürler, Endri Çekici (Dk. 90 Adil Demirbağ), Hadziahmetovic, Bytyqi (Dk. 74 Michalak), Rahmanovic

Gol: Dk. 4 Mustafa Muhammed (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 7 Sehic, Dk. 7 İlhan Palut (Teknik direktör), Dk. 53 Bytyqi (İttifak Holding Konyaspor), Dk. 9 Taylan Antalyalı, Dk. 67 Babel, Dk. 84 Emre Kılınç (Galatasaray)