Galatasaray Muslera ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı! İşte alacağı maaş...

Galatasaray, 3 yıllık yeni sözleşme imzaladığı başarılı kalecisi Fernando Muslera için imza töreni düzenledi. Uruguaylı kaleci 3 yıl daha Galatasaray'da kalacağı için mutlu olduğunu dile getirirken başkan Mustafa Cengiz ise Muslera'nın alacağı maaşı açıkladı.

İmza töreninde ilk olarak söz alan başkan Mustafa Cengiz şu ifadeleri kullandı:

"Yanımdaki Muslera öyle bir isim ki, taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmış bir isim. Böyle bir saygısı kolay kolay kimse alamaz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çok sevdiğimiz bir insan. Diğer futbolcularımız alınmasın. Kaptan gibi kaptan.

Muslera ligde 300 maç barajını geçen ilk yabancı. 10 yıldır bizimle. Ayağı kırıldığında yokluğunu çok fazla hissettik, yedek kalecilerimiz beni affetsin. 10 yıldır aynı takımın formasını giyen ligimizdeki ilk yabancı futbolcu. En çok kupa kazanan yabancı.

Ligde 303 maça çıkan Muslera'nın, gol yemediği maç sayısı 113. 3'te 1'den fazla. Muhteşem bir sayı.

Muslera kalede olunca herkes güvende hissediyor. Bizim çok şeyimiz, her şeyimiz Muslera. Türkçesi de çok iyi, tercüman Mert'e ihtiyaç duyuyor mu tam emin değilim.

İnşallah Muslera Türk vatandaşlığına da geçip Galatasaray'a başkan olur. Çok isteriz.

Muslera'ya çok teşekkür ediyorum. 3 kuruşun peşine düşmedi, gerçek kaptanlık yaptı. Ki kendisine çok iyi teklifler vardı, ihtar çekmedi bize. Fiyatını da 3.750'den 2.500'e indirdi.

LUYINDAMA, MARCAO VE MOSTAFA MOHAMED

Luyindama, Marcao ve Mostafa Mohamed ile sözleşme görüşmelerimiz sürüyor.

BELHANDA KONUSU

Belhanda konusunda, yapılan yorumları görüyorum. Sanki hocamızla bir sorunumuz varmış, hocamız onay makamıymış gibi algı yaratıyorlar. Biz onay makamıyız, genel kurul onay makamı. Karalarımızdan hocamızın da haberi oluyor tabii ki son tahlilde.

Sanki kulüp içinde kararları hocamız veriyormuş gibi algı yaratıyorlar. Bu hocamızı da zor durumda bırakıyor. Neyse ki hocamız bu oyunlara gelmedi."

Mustafa Cengiz sonrası söz alan Abdurrahim Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"Muslera'nın öncülüğüyle birlikte sadece 2 futbolcu hariç tüm futbolcularımız indirimi kabul etti. Muslera'nın bu iyiliğini asla unutamayız.

Fernando Muslera futbolu Galatasaray'da bırakmak istediğini bize iletti. Aldığı paradan çok büyük bir fedakarlık yaptı. Ona çok teşekkür ediyorum.

İmza törenini bugün yapma sebebimiz, bir Rizespor maçında Muslera'nın ayağı kırılmıştı. Çok üzülmüştük. Çok şükür ki atlattık, kötü günleri geride bıraktık. Yine bir Rizespor maçına denk gelmesini istedim imza töreninin.

Luyindama ve Marcao ile son aşamaya geldik, onlarla da önümüzdeki haftalarda sözleşme uzatabiliriz. Mostafa Mohamed'den yana hiçbir sıkıntımız yok. Bizde kalacaktır kimse merak etmesin."

Yusuf Günay ise "Muslera ile sözleşme uzatmaktan son derece memnunuz. Onunla sözleşme imzaladığımız için mutluyuz. Umarım uzun yıllar burada devam eder." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalayan Fernando Muslera şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene Galatasaray'daki 10. senem ve 3 sene daha buradayım. Zamanında ne kadar doğru bir karar verdiğimiz bir kez daha anlıyorum. Birçok isimle çalıştım, hepsi bana bir şeyler kattı. Kolay değil 15 bin km uzaktayım ülkemden ama burada 2. evimde gibiyim.

Galatasaray benim ikinci ailem. Bana insanlık olarak da, kariyer olarak da, karakter olarak da çok şey kattı. Bana ilk günden beri gösterilen sevgi beni inanılmaz etkiledi. Ben burada büyüdüm, geliştim, başarılar kazandım. Çocuklarım da burada doğdu, Türk sayılırlar.

Teşekkür etmek istediğim insanlar var: Başkanımız, Abdurrahim Bey, yönetimimiz, Fatih Hocam; beraber çok önemli başarılara imza attık. Beraber oynadığım tüm futbolcu arkadaşlarım, onların yanı sıra personeller. Kardeşim sayılan Mert'e Şükrü Hanedar, Necati, Selçuk gibi...

Bu kulüpteki herkes benim için çok değerli. Aklıma şu an için ismi gelmeyenlerden de özür diliyorum. Bu 10 sene içerisinde benimle birlikte olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Herkesin kendini en rahat hissettiği yer evidir, ben de şu an evimdeyim. Birçok yerden teklif vardı ama benim ilk günden beri aklımda sadece Galatasaray vardı. En ufak bir şüphe bile yoktu aklımda, imza atacağıma inanıyordum. 3 sene daha evimde kalmak için imza atıyorum.

Buffon benim için güzel bir örnek. 3 sene sözleşmemi uzattım ama 3 sene sonra futbolu bırakmayı düşünmüyorum ama bunu düşünmek için çok erken. Şimdilik odaklandığım şey bu 3 seneyi nasıl geçireceğim. Ne kazanabiliyorsak ona odaklandım.

Kariyerimin sonunda ne yapacağıma henüz karar vermedim. Belki yardımcı antrenör olurum, belki kaleci antrenörü, belki sportif direktör; belki de ülkeme gidip bütün gün plajda güneşlenirim. Bunun kararını henüz vermedim.

Türk kalecilik tarihinin efsanelerinden Rüştü Reçber var. Beğendiğim kaleciler arasında Mert, Uğurcan, Ersin, Altay var. Göztepe'nin kalecisi İrfan var. Türk kaleciler yıllar geçtikçe daha iyi gelişim gösteriyor."

KAP BİLDİRİMİ GELDİ

Galatasaray, Fernando Muslera'nın sözleşme detaylarını KAP'a bildirdi.

Konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcumuz Fernando Muslera'nın sözleşmesi 2021-22, 2022-23 ve 2023-24 sezonları için uzatılmıştır.

Buna göre futbolcuya ilgili her sezon için net 2.500.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir."