Galatasaray Marcao'nun sözleşmesini uzattı

Galatasaray, sözleşmesinin bitimine bir yıl kalan Marcao ile nikah tazeledi.

Galatasaray, Marcao'nun önümüzdeki sezon sona erecek sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Resmi açıklama geldi.

Bu sezon Süper Lig'de 40 maçın 37'sinde forma giyen Marcao, 2018-2019 sezonunda Portekiz'in Chaves takımından 4 milyon Euro bedel ile transfer edilmişti.

Takımın en az kazanan yabanci oyuncularından biri olan Brezilyalı stoperin maaşında iyileştirmeye gidildi.

Buna göre Marcao önümüzdeki sezon 900 bin euro kazanmaya devam edecek. Sonraki iki sezonda ise sırasıyla 1.3 milyon euro ve 1.4 milyon euro alacak.

Mustafa Cengiz: "Bizim istediğimiz haysiyet bu"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Marcao'nun imza töreninde konuştu. Cengiz, "Marcao tekmeye kafa uzatan bir oyuncu. Benim istediğim haysiyetli ve şerefli duruş budur. Ben işte bunu istiyorum. Gerekirse zemindeki çamuru eliyle temizleyen bir isim. Marcao'yu aldığımızda bize çok laf ettiler, küme düşmemeye oynayan takımdan geldi diye. Performansıyla herkesi utandırdı. Biz bu sözleşmeyle en önemli transferlerinden birini yaptık" dedi.

Abdurrahim Albayrak: "Gözü tok, gönlü tok bir oyuncu"

Abdurrahim Albayrak ise, "Marcao'ya şahsım ve kulübüm adına çok teşekkür ediyorum. Pazarlık döneminde en ufak bir zorlukla karşılaşmadık. Geçen sene indirim istediğimizde de zorluk çıkartmadı. Çok büyük bir özveriyle oynadı ve yüksek maaşlar da almıyordu üstelik. Hiçbir gün 'Ben az para alıyorum' diyerek karşıma çıkmadı. Demek ki gözü tok, gönlü tok ve Galatasaray'ı gerçekten seven bir isim. Nasıl bir insan olduğunu gösterdi. Hiç daha fazla para için ısrar etmedi. Galatasaraylılık duruşu ve performansı kulübümüze yakışan bir isim" ifadelerini kullandı.

Marcao: "Galatasaray'da sevgiyi öğrendim"

Galatasaray ise 2 yıllık sözleşme uzatan Marcao ise sarı kırmızılı camiada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "İnanılmaz mutluyum. 3 yıl daha buradayım. Galatasaray'da bir çok şey öğrendik, sevgiyi öğrendik öncelikle. Ailem de çok mutlu, eşim de en az benim kadar mutlu. Ben Galatasaray formasını giydiğimden beri en önemli amacım maksimum şekilde takımıma yardım etmek. Birçok fedakarlık sayabiliriz ama en unutulmayan maç Kasımpaşa maçında penaltı öncesi balçık olan zemindeki çamuru temizlemekti. O şekilde kalırsa penaltıyı atamazdık. Unutulmaz bir andı" dedi.

"EN ZORLU SEZON BUYDU"

Marcao şampiyonla aynı puanda bitirdikleri geçtiğimiz sezon hakkında, "Geldiğim ilk günden beri yaşadığım sezonları değerlendirirsem en zoru bu sezondu. Birçok zorlukla mücadele ettik, en çok da pandemiden. Taraftarımız da bizle değildi. Hakem kararları bir tarafa sürekli çalışan bir şekilde gerçekleşti. Ama biz inancımızı kaybetmedik. Taraftarımız bizim için çok önemli. Onlarsız yokluklarını çok hissediyoruz. Bizim 12. oyuncumuz. Umarım bir an önce onlara kavuşuruz" ifadelerini kullandı.

"FATİH TERİM BABAM GİBİ"

Hocası Fatih Terim'i yere göğe sığdıramayan Brezilyalı stoper, "Fatih Terim hocamı bir hoca olarak değil, bir baba olarak görüyorum. Ben küme düşmemeye oynayan bir takımdayken, beni o keşfetti. Birçok kişi, hatta taraftar ve yöneticiler bile bana inanmazken hocam bana inandı. Fatih Hocam, her antrenmanda bana neler yapmam gerektiğini anlatıyor. Eğer bir yerlere geldiysem, eğer performansım bir kademe olsun arttıysa bu Fatih Hocam sayesinde. Ailemle de çok ilgileniyor. O benim için bir baba" diyerek sözlerini noktaladı.