Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna kattığını açıkladı

Galatasaray, son olarak 24 Erzincanspor'da forma giyen 21 yaşındaki sol kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu'nu transfer ettiğini açıkladı. Sarı-Kırmızılılar, genç futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Transfer KAP'a bildirildi. Galatasaray, Medipol Başakşehir'e yetiştirme bedeli ödememek için geçen aylarda anlaştığı Kerem Aktürkoğlu transferini resmi olarak açıklamayı eylül ayına sarkıtmıştı.

AA, İHA

Galatasaray Futbol Takımı, Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna kattı.

Kulübün internet sitesinde, 21 yaşındaki futbolcunun sarı-kırmızılı formayla çekilmiş fotoğrafına da yer verilerek yapılan transfer açıklamasında, "Kulübümüz, profesyonel futbolcu Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun transferi için anlaşma sağlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Muhammed Kerem Aktürkoğlu'na kulübümüze hoş geldin diyor, kendisine Galatasaray forması altında başarılı bir kariyer diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kerem Aktürkoğlu, geçen sezon TFF 3. Lig'de Anagold 24 Erzincanspor'da forma giymişti.

Genç futbolcu, imzadan sonra Galatasaray Stadyum Müzesi'ni ziyaret etti.

4 YILLIK İMZA, 3,6 MİLYON LİRA SABİT TRANSFER ÜCRETİ

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamaya göre Kerem Aktürkoğlu, 4 yıllık imza karşılığında net 3 milyon 650 bin lira sabit transfer ücreti alacak.

Kerem Aktürkoğlu, 2020-2021 sezonunda 850 bin, 2021-2022 sezonunda 900 bin, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında ise 950 biner lira alacak.

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi Kerem, sağlık kontrolünden de geçti.

MUHAMMED KEREM AKTÜRKOĞLU’NUN KARİYERİ

Galatasaray’ın yeni transferi Muhammed Kerem Aktürkoğlu, geçtiğimiz sezonda TFF 3. Lig ekiplerinden 24Erzincanspor ile şampiyonluk yaşadı ve 33 maçta 20 gollük performans sergiledi.

Galatasaray, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 21 yaşındaki futbolcu Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nu kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, Kerem ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. TFF 3. Lig ekiplerinden 24Erzincanspor’un play-off’larla TFF 2. Lig’e yükselmesine büyük katkı veren genç futbolcu, toplam 33 resmi müsabakaya çıktı. Kerem Aktürkoğlu çıktığı 33 maçta 20 kez rakip fileleri havalandırdı.

Mustafa Cengiz: 'Kerem Aktürkoğlu, formayı kapacak'

Futbola Gölcükspor’da başlayan Kerem, 2013’te Hisareynspor’a transfer oldu. 2014 yılında Medipol Başakşehir’in altyapısına katıldı ve 2015 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı. Burada U19 ve U21 kategorilerinde forma giydi. Kerem daha sonra 2016-2017 sezonunda TFF 3. Lig takımlarından Bodrumspor’da şampiyonluk yaşadı. Başarılı futbolcu 2018-2019 sezonunda da yine TFF 3. Lig’de Karacabey Belediyespor ile oynadı.

Kerem Aktürkoğlu: 'Zor bir süreçti, hayallerimi gerçekleştirdim'