Galatasaray kendine geldi! Cim-bom ilk yarıda fişi çekti, altın değerinde 3 puanı kaptı

Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Süper Lig'de çıkış arayan sarı-kırmızılar başkanlık seçiminin gölgesinde 3 puanı hanesine yazdırdı. İlk yarıda biri penaltıdan olmak üzere 2 gol bulan cim-bom, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Galatasaray bu galibiyetle rahat bir nefes almış oldu.

AKŞAM

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk eden Galatasaray'da son maça göre kadroda 3 değişiklik yaparak çıktı. Mücadeleye hızlı başlayan cim-bom 4. dakikada Bafetimbi Gomis'in penaltı golü ile 1-0 öne geçti.

Golden sonra hakimiyeti eline alan Sarı-kırmızılı takımda 2. gol de 12. dakikada Ryan Babel'den geldi. 75. dakikada Muslera'nın penaltı kurtardığı karşılaşma 2-0 sona erdi.

GALATASARAY DERBİYE MORALLİ GİDİYOR

Fatih Karagümrük maçından galip ayrılan Galatasaray, gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde moral buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu'nda mücadele ettiği Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligdeki puanını 41'e yükseltti.

Aslan gelecek hafta deplasmanda derbide Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Aslan, ligin ilk yarısında evindeki derbiyi 2-1 kaybetmişti.

GALATASARAY, KARAGÜMRÜK'Ü SÜPER LİG'DE İLK KEZ YENDİ!

Galatasaray, Fatih Karagümrük'ü Spor Toto Süper Lig'e yükseldikten sonra ilk kez mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 2-0'lık skorla yendi. Sarı-kırmızılılar, böylece 2020-2021 sezonunda tekrar Süper Lig'de mücadele etmeye başlayan Karagümrük'ü ilk kez mağlup etmiş oldu.

Aslan daha önce oynanan 3 karşılaşmada 1 yenilgi, 2 beraberlik almıştı.

FERNANDO MUSLERA PENALTI KURTARDI

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, mücadelenin 75. dakikasında Aleksandar Pesic'in kullandığı penaltıyı kurtardı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Fatih Karagümrük Nef Stadyumu'nda mücadele ederken, konuk ekip maçın 73. dakikasında penaltı kazandı.

Ceza sahası içi sağ çaprazdan Derrick Luckassen'in vuruşunda top Patrick van Aanholt'un eline çarptı. Maçın hakemi Ali Şansalan VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

Mücadelenin 75. dakikasında penaltıda topun başında geçen Aleksandar Pesic'in vuruşunda sarı-kırmızılıların file bekçisi Fernando Muslera meşin yuvarlağı çeldi.

Muslera mücadele içinde de birçok pozisyonda başarılı kurtarışlar yaparak takımının gol yemesini engelledi.

GALATASARAY - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇINI 27 BİN 522 TARAFTAR İZLEDİ

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fatih Karagümrük arasında Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 27 bin 522 biletli taraftar izledi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Fatih Karagümrük, Nef Stadyumu'nda karşı karşıyı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0'lık skorla galip ayrıldı. Bu müsabakayı stadyumda toplam 27 bin 522 biletli seyirci takip etti.

Takımlarını yalnız bırakmayan sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesinde ve karşılaşma oynanırken tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.

GALATASARAY'DAN EVİNDE ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET

Galatasaray, Fatih Karagümrük maçıyla birlikte bu sezon Spor Toto Süper Lig'de evinde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0'lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu müsabaka ile birlikte evinde son dönemdeki iyi performansını da sürdürdü ve üst üste 3. galibiyetini aldı.

Sahasında son olarak Trabzonspor'a mağlup olan Galatasaray daha sonra Kayserispor ile berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Karagümrük maçlarıyla da galibiyet serisini 3'e çıkardı.

BAFETİMBİ GOMİS 5. GOLÜNÜ KAYDETTİ

Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, Fatih Karagümrük maçında penaltıdan attığı golle bu sezonki 5. gol sevincini yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu'nda Fatih Karagümrük ile mücadele ederken, sarı-kırmızılıların ilk golü Bafetimbi Gomis'ten geldi.

Müsabakanın başında 4. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Gomis, meşin yuvarlağı kaleci Vivano'un solundan ağlarla buluşturdu.

36 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 5. golünü kaydetti. Fransız futbolcu bu 5 golün 3'ünü penaltıdan kaydederken, ayrıca 1 penaltı vuruşundan da yararlanamadı.

Mücadeleye 11'de başlayan Bafetimbi Gomis, 90+4. dakikada yerini Halil Dervişoğlu'na bıraktı.

RYAN BABEL, LİGDEKİ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Bael, Fatih Karagümrük karşısında attığı golle bu sezon ligdeki ikinci gol sevincini yaşadı. Babel ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde 1 gol kaydetmişti.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların ikinci golünü Ryan Babel kaydetti.

Mücadelenin 12. dakikasında sahneye çıkan Babel, Cicaldau'nun ceza sahası içi sağ tarafından pasında penaltı noktası civarında topu aldı ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

35 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig'de Çaykur Rizespor maçından sonra ikinci gol sevincini yaşadı. Hollandalı futbolcu ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile oynanan müsabakada da 1 gol atmıştı.

Maça 11'de başlayan Ryan Babel oyundan çıkmadı.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

2. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Taylan Antalyalı'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, Salih Dursun'un müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

4. dakikada penaltı atışını kullanan Gomis, sert bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sağdan gelişen atakta Cicaldau ile verkaç yaparak penaltı noktası üzerinde topla buluşan Babel, meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

35. dakikada Emre Mor'un ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şutta, kaleci Muslera topu kontrol etti.

36. dakikada Babel'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cicaldau'nun şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

59. dakikada Galatasaray üçüncü gole yaklaştı. Babel, ceza sahasında kafayla meşin yuvarlağı Gomis'in önüne indirdi. Fransız oyuncunun röveşatasında top direğin yanından az farkla auta çıktı.

73. dakikada Fatih Karagümrük, yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Luckassen'in ceza sahası içinde yakın mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Van Aanholt'tan döndü. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen hakem Ali Şansalan, Van Aanholt'un topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

75. dakikada Pesic'in kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Muslera, soluna gelen topa müdahale ederek gole izin vermedi.

83. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza yayının biraz solundan yaptığı sert vuruşta, kaleci Viviano topu kornere çeldi.

Galatasaray karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat: Nef

Hakemler: Ali Şansalan, Mehmet Kısal, Murat Ergin Gözütok

Galatasaray: Muslera, Ömer Bayram, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Taylan Antalyalı (Dk. 64 Pulgar), Berkan Kutlu, Babel, Cicaldau (Dk. 64 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 35 Emre Kılınç), Gomis (Dk. 90+4 Halil Dervişoğlu)

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Salih Dursun (Dk. 46 Caner Erkin), Biraschi, Luckassen, Balkovec, Biglia, Emre Mor, Bistrovic (Dk. 62 Levent Mercan), Jimmy Durmaz (Dk. 62 Adnan Uğur), Toure (Dk. 46 Karamoh), Pesic

Goller: Dk. 4 Gomis (Penaltıdan), Dk. 12 Babel (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 43 Nelsson (Galatasaray), Dk. 45+2 Salih Dursun, Dk. 68 Luckassen (VavaCars Fatih Karagümrük)