Galatasaray için kabus gibi bir sezon! Böylesi görülmemişti

Lider Trabzonspor'un tam 21 puan gerisinde kalan Galatasaray, ilk 18 haftalar itibarıyla hiçbir sezonda böyle büyük bir fark görmemişti.

Adana Demirspor deplasmanından da eli boş dönen Galatasaray , Süper Lig'de tam 7 haftadır kazanamıyor.

BÖYLE FARK OLMAMIŞTI

Lider Trabzonspor'un tam 21 puan gerisinde kalan Sarı-kırmızılılar, ilk 18 haftalar itibarıyla hiçbir sezonda böyle büyük bir fark görmemişti.

2010-2011'DE DAHA FAZLA PUAN

Galatasaray ligdeki bu performansıyla, 3 puanlı sisteme geçildiğinden bu yana en başarısız sezonunu geçiriyor. Öyle ki camiadan kimsenin hatırlamak bile istemediği, takımın ligi 8. sırada ve eksi averajla bitirdiği 2010-2011 sezonunda bile 18. hafta geçilirken daha fazla puan toplanmıştı.

1980'DEN SONRA İLK KEZ

Tüm profesyonel lig tarihine bakıldığında ise Galatasaray adına 1979- 1980'den sonraki en kötü sezon yaşanıyor.

FATİH TERİM'İN YOKLUĞU SIKINTI

Ligde üst üste 7 maçtır kazanamayan Galatasaray'ın düşüşünde, teknik direktör Fatih Terim'in kulübedeki yokluğu da etkin rol oynuyor.

36 MAÇ GERİDE KALDI

Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören ve toplamda 6 maç ceza alan tecrübeli hocanın kenarda olmadığı son 5 karşılaşmada sarı-kırmızılıların 3 beraberlik, 2 mağlubiyeti var. Toplamda ise Terim'in cezalı olduğu 36. lig maçı geride kaldı.

52 PUAN KAYBETTİ

Galatasaray'ın bu süreçte 14 galibiyet, 14 beraberlik ve 8 yenilgisi var. Sarı-kırmızılılıar, Terim'siz çıktığı bu karşılaşmalarda tam 52 puan kaybetti.

(Fanatik)