Bein Sports'ta Galatasaray Fenerbahçe heyecanı yaşandı

Galatasaray Fenerbahçe canlı yayın için nefesler tutuldu. Süper Lig’de dev derbi Galatasaray Fenerbahçe maçı 23 Nisan Pazar akşamı saat 19:00’da oynandı. Bein Sports canlı yayın ile Galatasaray Fenerbahçe takip edildi. GS FB canlı yayın heyecanı haberimizden yaşanacak. Galatasaray ile Fenerbahçe lig tarihinde 120.kez karşı karşıya gelecek.

Bein Sports canlı yayın ile Galatasaray Fenerbahçe takip edildi. GS FB canlı yayın için nefesler tutuldu. Spor Toto Süper Lig 28.haftasında Galatasaray Fenerbahçe derbisi 23 Nisan Pazar akşamı saat 19:00’da başlayacak. Hakem Fırat Aydınus’un düdük çalacağı karşılaşma Bein Sports canlı yayın ile ekranlara gelecek. Galatasaray Fenerbahçe canlı takip yolları haberimizde bulunuyor. Galatasaray ile Fenerbahçe lig tarihinde 120.kez karşı karşıya gelecek.

GALATASARAY FENERBAHÇE CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

Ligde 120. sınav

Galatasaray ile Fenerbahçe, 59. sezonunu geçiren lig tarihinde 119 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 49-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 37 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 153, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

Son 5 sezonda ev sahipleri yenilmedi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Lig'de son 5 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013'te 2-1, 2013-2014'te 2-0, 2014-2015'te 1-0, bu sezon da 2-0 galip geldi, geçen sezon 1-1 berabere kaldı. Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, 2014-2015'te 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti, geçen sezon ise golsüz beraberliği bozamadı.

GALATASARAY CEPHESİ

Bu sezon sergilediği performansla zirve yarışında geride kalan ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı takım, kendisi gibi kötü bir dönem geçiren rakibini mağlup etmeye çalışacak. Süper Lig'deki son maçında Medipol Başakşehir'e 4-0 mağlup olan Galatasaray 49 puanla dördüncü sırada yer alırken, Fenerbahçe ise 50 puanla üçüncü durumda bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekip, taraftar desteğiyle oynayacağı müsabakadan 3 puanla ayrılarak rakibinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Galatasaray, sezonun ilk yarısında rakibiyle Kadıköy'de oynadığı maçı 2-0 kaybetmişti. Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

- Sneijder ve De Jong dönüyor

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un son haftalarda tercih etmediği Hollandalı Wesley Sneijder ve Nigel de Jong'a derbi maçta görev vermesi bekleniyor.

Hırvat teknik adamın, aynı şekilde son maçlarda oynatmadığı Sabri Sarıoğlu ile Medipol Başakşehir maçında yedek soyundurduğu Lukas Podolski'nin de derbide ilk 11'de yer alması öngörülüyor. Sarı-kırmızılı takımda uzun süreli sakatlığı bulunan Serdar Aziz dışında eksik bulunmuyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Ahmet, Carole, Selçuk, Tolga, Yasin, Sneijder, Bruma, Podolski

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Alper, Aatıf, Lens, Van Persie

MAÇLA İLGİLİ İSTATİSTİKLER

İki ezeli rakip, Süper Lig tarihinde 120. defa kozlarını paylaşacak. Bugüne kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe 49, Galatasaray 33 defa kazandı, 37 maç berabere bitti.

Fenerbahçe, son dört lig maçında Galatasaray'a kaybetmedi. İki maçı Fenerbahçe kazanırken, diğer iki maç berabere bitti.

Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan 59 derbide ise sarı kırmızılılar 23 kez kazanırken, Fenerbahçe 14 galibiyet aldı, 22 maç berabere bitti.

Son iki lig maçını kazanan Fenerbahçe, 2017 yılında üst üste üç lig galibiyeti alamadı.

GALATASARAY 4.SIRAYA GERİLEDİ

Sarı-kırmızılı ekip bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamadı. Lider Beşiktaş’ın gerisinde yer alırken, Tudor’un takımın başına gelmesiyle dördüncülüğe kadar gerileyen Galatasaray, bu maçı kazanarak lider Beşiktaş ve ikinci sıradaki Başakşehir’e yaklaşmayı amaçlıyor. Ligdeki son maçında Başakşehir deplasmanında 4-0 mağlup olan Galatasaray’ın bu maçta neler yapacağı büyük merak konusu.

FENERBAHÇE 3.SIRADA BULUNUYOR

Sezonun başından beri istediği sonuçları elde edemeyen sarı-lacivertli ekip ise son haftalarda yakaladığı ritimle üçüncü sıraya yükseldi. Ligde oynadığı son maçta Akhisar Belediyespor’u 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi biletini alabilecek bir konumda olmayı amaçlıyor.