Galatasaray - Fatih Karagümrük maçına VAR damgasını vurdu

Galatasaray ile Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 34. haftasında Türk Telekom Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmada Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi; 1 gol iptali, 1 direkt kırmızı kart kararı, 1 direkt kırmızı kart iptali ve 1 penaltı kararı iptaline doğrudan veyahut dolaylı olarak ön ayak oldu. Mücadele, ''VAR sistemi''nin oyuna en çok dahil olduğu maçlar arasına girdi.

GOL İPTALİ: 9. dakikada Gedson Fernandes'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa Muhammed, topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. Hakem Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve meşin yuvarlağın Babel'in eline çarptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Galatasaray, evinde ağır yara aldı: 1-1

DİREKT KIRMIZI KART: Karşılaşmanın 76. dakikasında Sobiech, Donk ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR) Merkezi'nden gelen uyarı sonrasında kenara geldi ve pozisyonu izledi. Ali Palabıyık, pozisyonu izledikten sonra Donk'a kırmızı kartını gösterdi.

Galatasaray - Fatih Karagümrük maçının hakemleri arasında DeAndre Yedlin diyalogu! Arda Turan...

PENALTI VE DİREKT KIRMIZI KART KARARI İPTALİ: Karşılaşmanın 86. dakikasında Kerem Aktürkoğlu, Fatih Karagümrük ceza sahasına yerde kaldı ve Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi ve Karagümrük'ün kalecisi Emiliano Viviano'ya direkt kırmızı kart gösterdi. Ali Palabıyık, VAR monitöründe pozisyonu izledikten sonra Galatasaray lehine penaltı ve Karagümrük'e kırmızı kart kararlarını iptal etti.

Galatasaray'a bir kötü haber daha