Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim hakkında sert konuştu: “Fatih Terim kendini başkan üstü görüyor, biz sadece tedarikçiyiz. Fatih Hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum. Ben olduğum sürece asla sözleşme uzatmam. Tek şartım var, çıkıp özür diler o zaman konuşuruz.”

AKŞAM

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dün yaptığı basın toplantısında, Yeni Malatyaspor maçı sonrası yönetimi hedef alan Fatih Terim'i çok sert sözlerle eleştirdi. Terim'le çalışmayacağının altını çizen Cengiz, şunları söyledi: "Fatih Terim hocamız, konuşurken beni buz gibi etti. Abdurrahim ve arkadaşlarla beraberdik. Abdurrahim Bey, 'Yapma hocam' dediği halde demez dedim. Hoca ona rağmen konuştu. Yusuf yerinden fırladı. Benim gözlerim fal taşı gibi açıldı. 'İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar' dedi. Beni hedef alarak 'düşman' dedi. Beni kastetti, aptal olmak lazım anlamamak için.

Son dakika Beşiktaş haberleri... Dorukhan Toköz helalleşti

"HOCA İLE DEVAM ETMEYECEĞİM"

Biz düşmanız. Sen nasıl teknik direktörlük yapacaksın? Biz Brütüs mü oluyoruz? O anda istifa etmeliydi. Ona o yakışırdı. Fatih Terim, Galatasaray'a büyük hizmetler etti. Geçmiş hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Fatih Hoca ile devam etmeyi düşünmüyorum. Sana hakaret etmişsem direkt ara bana sor. Siz hem yargıç, hem savcı, bir de üstüne basın sözcüsü olursanız olmaz. Ben olduğum sürece asla sözleşme uzatmam. Bir şartım var, çıkar özür diler, oturup o zaman konuşuruz. Benim de inanmam gerekiyor. Bir takım istekleri de var.

Son dakika Galatasaray haberleri... Sofiane Feghouli Olympiakos'a

"ESERİNLE ÖVÜNEBİLİRSİN"

Sevgili Fatih Terim için, 'Bodrum'a, Amerika'ya giderken uçak paralarını bize ödetiyor' diye bir laf söylemedim. Onu yanlış aksettirmişler. Kendisi de beni arayıp bunu sormadı. Terim kendini başkan üstü görüyor, biz sadece tedarikçiyiz. Bu işler sözleşme uzatma çabalarıyla, indirme çabalarının kalkmasıyla alakalı değil. Şu an ver parayı, tam tersine para istemiyor bizden. Fatih Hoca'dan biz bunu hiç beklemedik. Var olasın Fatih Hocam. Düşmanlarını duman ediyorsun. Tebrik ediyorum sevgili hocam, yürekten tebrik ediyorum. Konuştukların, o kelimeyi demek istemiyorum, eserinle övünebilirsin."

Son dakika Galatasaray haberleri... Halil Dervişoğlu'na Fenerbahçe ve Beşiktaş kancası

"PARAYI CEBİNİZE KOYUN GELİN"

Cengiz, adayların Terim'le ilgili birlik olmalarını eleştirdi.

Başkan Cengiz, Fatih Terim'e destek çıkanları da eleştirdi. Şunları söyledi: "Adam yazıyor 'Terim büyüktür Galatasaray' yazıyor. Yönetim kim arkadaş! Galatasaray genel kurul iradesi. Hakaret ediyorsun ya! Sen bizi sadece genel kurula havale edebilirsin. Senin başka yetkin yok! Şey gibi artık, bıraktı başkanlığı, onursal başkan olarak konuşuyor. Gelecek yönetimlere diyor ki, 'Siz de dikkat edin, parayla gelin' diyor. 'Cebinizde para varsa gelin' diyor. Bana ayar çekmiyor sadece 'Onursal Başkanımız', gelecek olanlara da paran varsa gel diyor. O dört adayın yerinde olsam, 'Sen kimsin bize ayar veriyorsun' derdim. Dört aday, 'Tüm yetkiler Terim'e' diye hashtag açmış. Bunlar yetmedi. Bize yazılı bildiri yolladı cesaretle. 'Tüm yetkileri Terim'e verin o yönetsin' diye yazı yazdılar. Terim'e verdik yetkileri, çok güzel. Nereye gitti o kefaletler. Alacak mı üstüne bu kefaletleri. Yeni yönetim alacak mı!"

Son dakika Fenerbahçe haberleri... İlk veda Luiz Gustavo

"GALATASARAY BAŞKANI OLARAK ÖLMEK İSTİYORUM"

Mustafa Cengiz, yeniden adaylık sinyali yaktı ve basın toplantısının ardından şunları söyledi: "Abdurrahim Bey'e, Yusuf Bey'e ve Kaan Bey'e aday olmasını söyledim ama istemiyorlar. Teklifim sürüyor. Bu seçimde de iptal olayı büyük ihtimal. Benim isteğim Galatasaray başkanıyken ölmek, inşallah öyle olur. Doktorlar ve ailem kesinlikle aday olmamı istemiyor ama ben onları dinlemeyeceğim."

ÖZEL! Son dakika Beşiktaş haberleri... Ve Sergen Yalçın imzayı atıyor! İşte alacağı ücret...

"ALİ KOÇ'LA FUTBOL KONUŞULMUYOR"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 'Rakiplerimize kıyak geçildi' sözüne de cevap veren Mustafa Cengiz, "Ali Bey lütfen açıkla. Bize kim kıyak geçti? Ali Bey ile evimde oturup saatlerce sohbet etmişliğimiz var. Ali Bey futbol konuşmadığı zaman çok tatlı ve güzel bir insan. Ama futbola girince değişiyor" dedi.

"TRANSFER SÜRÜYOR"

Cengiz: "Abdurrahim kardeşim her gün Florya'da. Transfer devam ediyor. Sıfır problem. Taraftar emin olsun güvensin. Bizim kırmızı çizgimiz Galatasaray'dır, şu, bu kişi değildir."

"KENDİNİ TEST EDECEK"

Cengiz: "3 sene doluyor. Galatasaray'da bu tercih, bir tercih seçimi olmayacak. GS kendi kendini test edecek. Galatasaray vefakar mı, aidiyet var mı, takdir mi eder, nankör müdür, teşekkür mü eder? Galatasaray kendi kendini test edecek."

"ŞL'DE UTANDIM"

Cengiz: "Taraftardan özür dilerim. Şampiyonlar Ligi'ndeki iki sezondan ötürü. Real Madrid ve PSG maçlarından sonra utandım. Başarılı olamadık, açık konuşuyorum."

"SABRIMI TAŞIRIYOR"

Cengiz: "Futbol Federasyonu yönetiminde değerli üyeler var. Şimdi bekleyen bir karar var. Onların ilan etmesi gerekir bir kulübün başvurusunu. Benim sabrım taşıyor. TFF'yi çok mahkemeye verdik. Çok dava var."