Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Büyük gemilerin yeri okyanustur

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, camiaya umut dağıttı.

1

“Ekonomik olarak sıkıntılar mevcut. Asıl hedefimiz denizi değiştiremeyeceğimiz için gemiyi güçlendirmektir. Büyük gemilerin yeri okyanuslardır. Zirve yolunda ilerlemeye devam edeceğiz!..”

G.SARAY Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp dergisinde  yer alan yazısında, dünya futbol piyasasının büyüdüğünü vurgulayarak, “Gerek Uzak Doğu pazarı, gerekse dünyanın farklı lokasyonlarındaki sermaye gruplarının da dahil olmasıyla futbol dünyası çok da kontrollü olmayan bu büyüme karşısında okyanusun ortasında dalgayı bekleyen bir yelkenli gibi... UEFA ve yerel federasyonlar tarafından iktisadi reform çabaları ortaya konsa da geçmişten gelen yapısal bozukluklar nedeniyle sorunların çözümden çok ertelenmesi metodu tercih ediliyor” yorumunu yaptı.

NEREDEN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL

Cengiz, “Yönetim olarak göreve başladığımızdan bu yana neye mal olursa olsun, günlük düşünmeden G.Saray için en doğru adımı atmanın gayreti içindeyiz. Var olan sorunların yeni olmadığı hem G.Saray camiası hem de spor kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu anlamda yönetim olarak, sürdürülebilir bir ekonomi en önemli hedefimiz. Ancak asıl hedefimiz denizi değiştiremeyeceğimiz için gemiyi güçlendirmektir. G.Saray’ın, dalganın nereden geleceği belli olmadığı bu denizde güçlü bir gemi olmaktan başka çaresi yoktur” ifadelerini kullandı.

TARTIŞMASIZ EN BÜYÜĞÜYÜZ

BAŞKAN, “Türk sporunun tartışmasız en büyük kulübü, dünya futbolunun en önemli aktörlerinden biri olan kulübümüz, güvenli limana ulaşacak rotaya sahip. G.Saraylılara kan, gözyaşı, başarısızlık vaadimiz kesinlikle yok. Aksine başarı için doğru yapılanma ile tekrar hamle yapma zamanının geldiğinin farkındayız. Zira büyük gemilerin yeri okyanuslardır. Günü kurtarma adına tahvil etmeden, yeni reel gelirler yaratarak taraftarımız ile zirve yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Çünkü bizler G.Saraylıyız, biz istedik mi başarırız” şeklinde konuştu.