Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, Sportif A.Ş'ye Ünal Aysal'ı getireceğini açıkladı

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, seçim öncesi önemli açıklamalar yaptı. Batum, Sportif A.Ş'nin başına Ünal Aysal'ı getirmek istediğini açıkladı.

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Süheyl Batum, seçim öncesi önemli açıklamalar yaptı. Batum, Sportif A.Ş'nin başına Ünal Aysal'ı getirmek istediğini açıkladı.

Bir televizyon kanalına konuşan Batum'un açıklamaları şu şekilde;

"Biz ortaya çıktığımızda mecburen tüzük gereği 25'inde seçimler yapılacağı için ilk toplantıdan 15 gün önce listenizi vermek zorundasınız. Bu da 3 Mayıs. Bu nedenle 3 Mayıs'ta verdik. Özellikle bizim gibi Galatasaray'ın şampiyonluğuna her şeyden önce önem veren, şampiyon olurken seçim yarışının içerisinde olmayan üyeler, taraftarlar üzüldüler. 'Böyle bir şeye girmeyin' dediler."

"3-0 MAĞLUP BAŞLARSIN"

"Hepimiz biliriz, normalde 2 sene şampiyon olan bir takımın ve görüntüde borçlarını kapatmış ciddi mali ferahlamaya girmiş takım görüntüsünde aday olmak zor bir şeydir. 3-0 mağlup başlarsın. İçimizde ne ben ne arkadaşlarımdan hiçbiri deli değil. Neden girdik? Eğer bu dönem geçerse ve girilmezse Galatasaray'ın çok değerli birtakım şeyler kaybedebileceğini düşündük."

"RİVA PROJESİ TARİHİN EN KÖTÜ SÖZLEŞMELERİNDEN BİRİ"

"Tam şampiyon olacak iken bunları söyleme diyorlar ama, burada o kadar büyük eksiklikler var ki. Deli değiliz biz. Şöyle düşünün Riva projesi. Bana göre rakamları vermeyeceğim. Tarihin en kötü sözleşmelerinden biridir. Dursun Bey '1400 villa yapılacak' demişti. 'Burada 125 villamız kaldı' dedi. Yapılamadı. Bu projenin bitim tarihi 2023'ün 9. ayıydı. Neredeyse 9-10 ay geçmiş. Sayın başkanım bu çok önemli proje. Siz yüzde 20 alıyorsunuz, 80'inini yapımcı firma ve Emlak Konut alıyor. Bunu etrafta soruyoruz. 20'ye 80 yapan başka bir kuruluş var mıdır? Yoktur. Bu yüklenici firma mutlaka çok iyi firmadır, bir şey söylemiyoruz. Emlak Konut muhteşemdir ama Galatasaray cephesine baktığınızda eksik."

"RİVA'DAN KURTARABİLECEĞİMİ KURTARACAĞIZ"

"Riva için bize denmişti ki '400 bin metre inşaat alanına dönüştürülebilir'. Bu yapılmadı. Natamam verildiği için her birinden 1000 dolar kaybediyorsun. Orada 300 milyon dolar Galatasaray'ın kaybı var dedik. Cezai şartı uygulayalım. Bu korkunç bir oran. 1400 villa. Ben uydurmuyorum. 450 tanesi yapılmayacak. Kendi söyledi. Peki bunu ne zaman yapacaksın? 2025'e kadar süre verdik. Gelince biz buna bakacağız. Riva'dan kurtarabileceğimizi kurtaracağız. Riva'da baştan siz, Emlak Konut ve yüklenici firmayla yaptığınızda büyük bir zarara uğramışsınız. Yüzde 20 ortada."

"ERDEN BEY'İ ÖNEMLİ FİGÜR OLARAK GÖRÜYORUZ"

"Erden Bey'i önemli figür olarak görüyoruz. Okan Buruk'u da çok seviyoruz. Erden Bey bizim söylediğimizi söylüyor, doğrusu bu. Ben Galatasaraylıyım 6 yaşından beri. 60 küsur yıllık Galatasaraylıyım. Galatasaray Spor Kulübü'nün divan üyesiyim. 110 bin metre diyorduk, Başkan 150 bin metrekare inşaat alanı var dedi. 150 bin metrekareyle 10 bin doları çarpın. Biz dedik ki bırak 13 bini 10 bin verelim. 1,5 milyar dolar ediyor. Maliyet nedir dediğimizde, '1200 dolar' deniyor. Hadi harcı, pulu, 2000 dedik. 2 bini çarpın olur 300 milyon dolar olsun. 1,5'tan 300'ü çıkar 1. 200 milyar. 900 milyon dolar kazanacağız dedik. Bu TL'ye çevrildiğinde 300 milyar Türk Lirası ediyor. Bizim Bankalar Birliği'ne borcumuz 70 milyon dolar. 70 milyon için en azından 900 milyon dolar."

"SEÇİMİ KAZANACAĞIZ"

"Ali Koç, Galatasaray'ın mabedinde Galatasaray'ın mabedinde Galatasaray'ın genel sekreterine 'çık buradan' diyor. Seçimi 25'ide kazanacağız. Galatasaray bu kadar dokunulabilir olmayacak."

"ÜNAL AYSAL'I GETİRECEĞİM"

"Bu yıldızların ortak özelliği var. Bu yıldızlar inanılmaz yerlerini hazmederler. Hangi başkan olursa olsun 4 başkanı arada topluyor. 'İşte Galatasaray'ın gücü bütün başkanlar bir arada' diyoruz. Ünal Bey, Alp Yalman bu kulübü borçsuz bırakan başkandır. Bu iki başkan 'Biz senin altında listede olacağız ve bu arkadaşlarla çalışacağız' dediler. Aysal çok önemli. Timur'la çalışacağız. Şu anda Okan Buruk bizim için önemli. Yanında Erden Timur var. Bu yapıyı bozar mıyız? Sportif A.Ş'nin başkanı Dursun Özbek. Oraya Ünal Aysal'ı getireceğim. Kendisi 'Ben sadece Dursun Bey'in yaptığım gibi vizyonumla onlara yardımcı olurum, takımı onlar yürütür ben onların başında yönetime isteklerini söylerim' diyor. Biz de bunu sağlayacağız."