Galatasaray aradığı sol beki Güney Amerika'da buldu! Hedefteki isim Gabriel Suazo

Galatasaray, Colo Colo'nun kaptanı Gabriel Suazo'yu gözüne kestirdi. Oyuncunun menajeri de teklifi doğruladı ve “Galatasaray, beni salı günü ikinci kez aradı. Galatasaray gibi büyük bir kulüple anlaşmak isterim” dedi.

AKŞAM

Patrick van Aanholt'tan istediği verimi alamayan Galatasaray, sol bek arayışlarını sürdürürken, sürpriz bir ismi takip ettiği ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar'ın hedefindeki oyuncu, Şili ekibi Colo Colo'nun 25 yaşındaki kaptanı Gabriel Suazo... Oyuncunun menajeri Alan Silberman, Şili basınına yaptığı açıklamayla Galatasaray'ın transfer girişimini doğruladı. "biobiochile.cl"ye konuşan Silberman, transferle ilgili şunları söyledi: "Galatasaray, beni salı günü ikinci kez aradı. Aslında, Viyana'da oynanan Şili - Katar maçında, Gabriel'i görmeye gelmişlerdi.

GÖRÜŞMELER MEYVESİNİ VERİR

Galatasaray gibi büyük bir kulüple anlaşmak isterim, onlarla iki kez görüşmem oldu. Viyana'da da Suazo'ya olan ilgileri devam etti. Her halükarda, bu transfer benim için artık 'somut' durumda. Onlara olan cevabımda söyledim, sezon sonuna sözleşmesi sona eriyor ve bu transferde Colo Colo da yer almalı... Belçikalı Dries Mertens ve Mauro Icardi'yi aldılar. Son zamanlarda iyi değiller, bu doğru. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak veya Avrupa Ligi'nde yer almak onlar için ekonomik anlamda önemli. Bu sebeple iyi takım kurmak istiyorlar. Herkesin iyiliği ve huzuru için umarım ki bu görüşmeler meyvesini verir.

GALATASARAY ÇOK BÜYÜK BİR TAKIM

Transferin çok hızlı gerçekleşmesi için ısrar ediyorum çünkü bu operasyonu ben yürütüyorum. Galatasaray'ın fikri çok çekici. Çünkü büyük bir kulüp. Avrupa'da yeniden rekabetçi olmak istiyorlar ve bu konuda ciddiler." 1 Temmuz 2015'de Colo Colo U19'dan A takıma yükselen Gabriel, tam 7 senedir Şili ekibinin formasını terletiyor. Sözleşmesi Aralık 2022'de bitecek olan 25 yaşındaki sol bek, Colo Colo'da 188 maça çıkarken, 9 gol ve 12 asistlik performans ortaya koydu. Gabriel Suazo, şu ana kadar ise sakatlıklar nedeniyle sadece 7 maç kaçırdı. Şilili oyuncu, sol bekin yanı sıra, sol açık, merkez orta saha ve üçlü savunmanın solunda da forma giyebiliyor