G20 değil 2020

Başbakan Erdoğan, Saint Petersburg’da 5-6 Eylül’de yapılacak G20 zirvesinde Obama, Putin, Hollande, Cameron gibi dünya liderlerine 2020 Olimpiyatları adaylığımızın dosyasını verecek, İstanbul’u anlatacak.

MURAT TARHAN

İSTANBUL’UN 2020 Olimpiyat serüvenine günler kaldı. Madrid ve Tokyo ile yarışan İstanbul için artık son kozlar oynanıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerinin 7 Eylül’de yapacağı oylama, 2020’nin düzenleneceği kenti belirleyecek. Adaylık sürecinde elini taşın altına koyanların başında gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyatlar için önemli bir hamle daha yapacak. G-20 zirvesi için Rusya’nın Saint Petersburg şehrine gidecek olan Erdoğan, 5-6 Eylül’deki toplantılarda liderlerden İstanbul için bir kez daha oy isteyecek. 

OLİMPİYAT DOSYASINDA NELER VAR? 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın G20 için hazırladığı özel dosyayı Obama (ABD), Putin (Rusya), Hollande (Fransa), David Cameron (İngiltere), Enrico Letta (İtalya) gibi liderlere verecek olan Başbakan ayrıca görüşmeler yapıp destek isteyecek. Dosyada Türkiye’nin adaylık süreci ile gelinen nokta, ayrıntılı bir şekilde yer alırken; Erdoğan, ülke liderlerine olimpiyatı neden istediklerini anlatacak. Herkes Obama-Putin zirvesini beklerken Erdoğan, olimpiyat golü ile öne geçmeyi hedefliyor. 

GELİN BİRLİKTE KÖPRÜLER KURALIM 

Erdoğan, Rusya’nın ardından Arjantin’e geçip, 7 Eylül’de yapılacak olimpiyat oylamasına katılacak. Madrid ve Tokyo ile çekişen İstanbul, “Bridge Together” (Birlikte Köprüler Kuralım) sloganı ile 2020 Olimpiyatlarına aday olmuştu. Türkiye, en iddialı olduğu bu olimpiyatı alıp, 2020’de İstanbul’da Boğaz’da muhteşem bir açılış planlıyor.