Futbolda tarihi kararlar

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda Süper Lig A.Ş, seyirci ve kurullarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig A.Ş'ye destek verdi ve yayın haklarının Süper Lig A.Ş'ye devredilebileceğini açıkladı. Statların %50'si, locaların ise %100'ü taraftara açık olacak. Ayrıca TFF kurulları atamayla değil seçimle oluşturulacak!

AKŞAM

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu ibra edildi. G.Saray ve F.Bahçe, ibrada çekimser kaldıklarını açıkladı. Tahkim, Disiplin Kurulu ve Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu'nun seçimle göreve gelmesine ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi. Yani artık bu kurulları, genel kurul oylamayla seçecek. Atama olmayacak. Bir sonraki genel kurulda üç kurul için 13'er üye seçimle belirlenecek. Adaylar ise içinde futbolcu, teknik direktör ve hakemlerin de olduğu komisyonlar tarafından belirlenecek. Yoğun inceleme yapılacak.

TFF Genel Kurulu'nda Ghezzal kapışması!

ŞENOL GÜNEŞ'LE DEVAM

Daha önce TFF Başkanı'nın önerdiği isimler yönetim kurulu tarafından oylanarak görevlerine başlıyordu. Seçilmiş hukuk kurulu üyelerinin maaşları da TFF yönetimi dışında sağlanacak bir kaynaktan karşılanacak. TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Yabancı sınırı kararı değişmeyecek. Stadyum kapasitelerinin %50'si ve locaların %100'ü olmak üzere taraftarlarımız statlarda artık maç izleyebilecek. Hocamız Şenol Güneş'e ve Bizim Çocuklar'ımıza güveniyoruz. Kasım ayı sonunda Dünya Kupası'na katılmış bir ülke olacağımıza inanıyoruz." dedi.

KURULMASINI DESTEKLİYORUZ

Özdemir, "TFF'nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının, tüm paydaşlarının, yani 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig kulüplerinin de rızası alınarak kurulacak bir 'Süper Lig A.Ş'ye devredilmesi düşünülebilir. Bu hususta yurt dışı örnekleri incelenmektedir. TFF olarak Süper Lig A.Ş.'nin kurulmasını destekliyoruz ve çalışmalarımız çok yönlü devam ediyor. Geçen sezon stat çimleri çok konuşuldu. Kulüplere zorunluluklar getirdik." dedi. Bu arada TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan konuşurken Burak Elmas ve Ali Koç, salon dışına çıktı.

ÖZDEMİR: "BENZERSİZ MÜCADELE"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Yayıncı kuruluş ile yaptığımız mücadeleyi kendi işim için yapmadım. Verdiğimiz mesai, çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam. Biz 4 arkadaş, bu mücadele ile bu duruma getirebildik." açıklamasında bulundu.

KOÇ: "DEĞİŞİM ŞART"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Stat konusunda Avrupa'da belki birinciyiz ama birkaç kulüp dışında altyapı konusunda neredeyse hiç imkanımız yok. Tabana yayılmış bir futbol anlayışımız olmalı. 10 yıl içinde büyük bir devrime, değişime ihtiyacımız var." dedi.

AĞAOĞLU: "SÜREKLİ İNDİRİM"

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Tarlada çalışan biz, ürünümüzü pazarlayan siz. Bir kereye mahsus veya iki kereye mahsus indirim yapılmış olabilir, bu kapıyı biz sonuna kadar açtık, sonuna kadar da böyle gidecek anlamının çıkmadığını, bunun bunu ifade etmediğini sürekli anlattık. Yerli oyuncuyu yabancı oyuncuyla rekabet edebilir bir düzeye taşıyamadıktan sonra konulan sınırlamalar bizce mantıksız" diye konuştu.