'Futbolda şike kumpası' davasında binlerce yıl hapis cezası

''Futbolda şike kumpası'' davasında kararlar açıklandı. Mahkemede sanıklara ağır yaptırımlar uygulandı. Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya 1406 yıl, eski Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç'a 1972 yıl 10 ay ve polis memuru Lokman Yanık'a 161 yıl 8 ay hapis verildi.

AKŞAM

Merakla beklenen Fetullahçı Terör Örgütü'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurdukları gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmada karar okundu. Kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 76 kez uygulanmak üzere "haberleşmenin gizliliğini ihlal", 166 kez "resmi belgede sahtecilik" ve 91 kez "iftira" suçlarından 1406 yıl hapisle cezalandırıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturma sürecini başlattığı iddiasıyla yargılanan eski polis memuru Lokman Yanık, "silahlı terör örgütüne yardım etmek", 91 kez uygulanmak üzere "iftira" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 161 yıl 8 ay hapis aldı. Eski Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç, 74 kez "haberleşmenin gizliliğini ihlal", 86 kez "iftira" ve 148 kez "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 1972 yıl 10 ay hapse mahkum edildi.

HEYETE TEŞEKKÜR ETTİ

Davada, diğer sanıklara da çeşitli suçlardan hapis cezaları verilirken bazıları da beraat etti. Duruşmaya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı. Ali Koç, Mahkeme Başkanı kararını açıklamadan önce yargılamayı yapan eski heyete teşekkür etti. 2016 yılından beri görülen dava böylece sonuçlandı. Fenerbahçe cephesi, kararı memnuniyetle karşıladı. Dönemin futbolcuları ve yöneticileri de konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yaptı.

ALİ KOÇ: "HEPSİYLE HESAPLAŞACAĞIZ"

Dava sonrası açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Başımız dik, alnımız açık. Bu yolculuğun sonuna gelmiş gibi görünüyoruz. Bir iki adım daha kaldı. Bunun hesabını sormamız gereken çok kurum ve kişi var. En çok hesaplaşmak istediğim kesim, o rüzgarı arkasına alarak F.Bahçe'nin yapayalnız olduğu dönemde, FETÖ'nün güçlü olduğu dönemde F.Bahçe'ye vuran, saldıran, iftiraların meşrulaştırılması için her şeyi yapanlar" yorumunda bulundu.

AZİZ YILDIRIM: "İŞİMİZ BİTMEDİ"

Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Bu kumpasın medya ayağı da var. Savcılıkta bekleyen suç duyurularımız var. Bu karar açıkçası vatanımız için de moral verici bir karar olmuştur." dedi.

"GÖZLER ÖNÜNDE"

Fenerbahçe yöneticisi Fethi Pekin, "2 tane çok önemli suç var, bunlar da F.Bahçe'ye kurulan kumpası gözler önüne seriyor. Bunlardan biri zincirleme iftira, diğeri ise evrakta sahtecilik" şeklinde konuştu.