Futbolda ırkçılık skandalı devam ediyor! Sıradaki hedef Hugo Rodallega oldu

İspanya La Liga'da oynanan Valencia - Real Madrid maçında yaşanan ırkçılık skandalının bir benzerini de Süper Lig'in eski yıldızı Hugo Rodallega yaşadı. Yıldız oyuncu gözyaşlarını tutamadı. Futbolda ırkçılık skandalı büyüyerek devam ediyor. İşte detaylar...

2015 yılında Akhisarspor'a transfer olarak Türk futboluna 'Merhaba' diyen Kolombiyalı yıldız, Trabzonspor ve Denizlispor'da da forma giymişti.

2023 yılında ülkesinin Independiente takımına transfer olan 37 yaşındaki oyuncu, Copa Sudamericana'da deplasmanda oynanan Gimnasia La Plata mücadelesinde ırkçı ifadelere maruz kaldı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Arjantin ekibinin 1-0 kazandığı maçın ardından mikrofonların karşısında geçen Rodallega, tribünler tarafından maruz bırakıldığı ırkçı tezahüratlardan bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

"İNSANLIK OLARAK GELİŞEMİYORUZ"

Tecrübeli golcü açıklamasında; "İnsanlık olarak gelişemiyoruz. Tüm dünyada yaşanan bir felaket. Irkçılık meselesinden, maymun denilmesinden bıktık. Siyahilere yapılan saygısızlık ve üzücü. Hepimizin başına geliyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Kaybettiğimiz için üzülüyorum, ancak stadyumda yaşananlar beni incitiyor. Bogota'da onlara iyi davranıyoruz. Onlara saygı duyuyoruz. Bugün onlar bize saygı göstermediler. Bu beni üzüyor" ifadelerini kullandı.

BU SEZONKİ İSTATİSTİKLERİ

Bu sezon takımının formasıyla 21 maçta görev yapan Rodallega, tüm kulvarlarda 21 kez maça çıktı ve yedi kez gol sevinci yaşadı.