Futbolda çözüm yapay zeka

Alevlenen ofsayt tartışmaları bitecek. Artık teknolojik şekilde hemen karar verilecek. FIFA, ofsayt polemiklerine son noktayı koyuyor. Yapay zeka, tartışmalı pozisyonlarda yardımcı hakemleri anında uyaracak. Böylece sorunlar da son bulacak.

AKŞAM

FIFA, ofsaytları anında belirleyecek, kararlardaki gecikmeleri azaltacak uzuv izleme teknolojisi denemeleri hakkında bir rapor yayınlayacak. Geçtiğimiz ay Katar'da düzenlenen Kulüpler Dünya Kupası'nda bu sistem denenmişti. Premier Lig yetkilileri, şüpheli ofsayt pozisyonlarının devam ettirilmesi sonrası yaşanan sakatlıklar sebebiyle isyan etmişti. Aynı zamanda kararlardaki gecikmeler de tartışma konusuydu.

TARTIŞMALAR SON BULACAK

Bu sistemdeki yapay zeka, oyuncuların hareketlerini izliyor ve tam olarak geçişin yapıldığı anı yakalıyor. Böylece VAR, saniyeler içinde ofsayt veya ofsayt değil kararı vererek yardımcı hakemi uyarıyor. Ülkemizde de VAR operatörlerinin koydukları noktalar tartışılıyordu. FIFA'nın uygulamaya sokacağı yapay zeka, gol atılabilecek en uzak vücut bölümünü otomatik olarak buluyor. Yani tartışmalar böylece sona erecek.

HAKEM SAĞ OLSUN!

Öte yandan Real Madrid, Devler Ligi son 16 turunda Atalanta'yı 3-1 yenerek turladı. Ancak ilk yarının sonunda Real 1-0 öndeyken hakem Makkelie, Atalanta'lı Muriel'in karşı karşıya pozisyonunda devreyi bitirdi. İtalya basını çılgına döndü.