Futbol şöleni başlıyor

Futbolda Avrupa'nın zirve BAŞLIYOR organizasyonu, bugün TSİ 22:00'de Münih'te Almanya-İskoçya maçı ile başlayacak. A Millilerimiz ise Salı günü Dortmund'da Gürcistan ile karşılaşacak.

AKŞAM SPOR

Futbolda Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en önemli organizasyonu olan EURO 2024, bugün TSİ 22:00'de Münih'teki Allianz Arena'da Almanya ve İskoçya arasındaki maç ile başlayacak. Karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek; yardımcıları ise Nicolas Danos ve Benjamin Pages olacak. Allianz Arena; toplamda 4 grup karşılaşması, bir son 16 turu ve bir de çeyrek final maçına ev sahipliği yapacak. Ertesi gün TSİ 16:00'da Macaristan-İsviçre ve 19:00'da İspanya-Hırvatistan maçları oynanacak. A Millilerimiz ise Salı günü TSİ 19:00'da Gürcistan ile karşılaşacak.

11.4 MİLYAR EUROLUK ŞAMPİYONA

Turnuvaya katılacak 24 takımın tahmini piyasa değeri, 11.4 milyar euro ile dikkat çekiyor. 1 milyar 520 milyon euroluk kadrosuyla İngiltere, turnuvanın en pahalı kadrosuna sahip. Ada ülkesini 1.23 milyar euroyla Fransa, 1.05 milyar euro ile Portekiz takip ediyor. Ay-Yıldızlılarımız, 324 milyon 100 bin euro kadro değeriyle 12. sırada yer alırken, turnuvanın en mütevazı takımı 92 milyon 130 bin euro ile Romanya oldu. En değerli futbolcular ise 180 milyon euroluk değerleriyle İngiltere'den Jude Bellingham ve Fransa'dan Kylian Mbappe.

TEKNOLOJİ BAŞKENTİ MÜNİH

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak Almanya'nın Münih şehri, ülkenin teknoloji başkenti olarak biliniyor.

EN YAŞLI A GRUBU

EURO 2024'ün en yaşlı 4 takımından 3'ü A Grubu'nda yer alacak: İskoçya (28.2), Almanya (28.1), İsviçre (27.7). Gruptaki diğer takım Macaristan'ın ortalaması ise 27.4.

MANCHESTER CİTY VE INTER ZİRVEDE

Şampiyonaya kulüp bazında en çok futbolcu gönderen takımlar 13'er oyuncuyla Manchester City ve Inter oldu. R.Madrid'den ise 12 futbolcu turnuvada oynayacak.

ŞAMPİYONADA İLK KEZ UYGULANACAK KURALLAR

VAR'da incelenen pozisyonların nedenleri artık ekrana yansıtılacak.

Hakemler, önemli pozisyonlarda takım kaptanlarına açıklamalarda bulunacak.

Takımlarda sadece kaptanlar hakemlere itiraz edebilecek.

DAVA AÇILDI

Profesyonel futbolcular FIFA'ya dava açtı. Konu; Kulüpler Dünya Kupası başta olmak üzere FIFA'nın uluslararası maç takvimini tek taraflı yapması. Başvuru İngiltere ve Fransa'daki oyuncu birlikleri adına Belçika'da yapıldı.

CR7 SÖZ VERDI

Cristiano Ronaldo, EURO 2024'te 'antrenörün kararlarına saygı duyacağım' sözü verdi. CR7, Almanya'da olmanın hediye olduğunu vurguladı