Fuat Çapa'dan penaltı isyanı: 'Kupada VAR farklı çalışıyor!'

Fenerbahçe'ye Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 yenilerek elenen Kasımpaşa'nın teknik direktörü Fuat Çapa maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa elendikleri için üzgün olduğunu ve kupada devam etmeyi istediklerini söyledi.

Fuat Çapa, "İlk devre rakipten daha çok pozisyon bulduk. Takım olarak iyi hareket ettik bugün. Girmiş olduğumuz pozisyonlar 4 tane net pozisyonumuz vardı. İkinci devre maç ortada giderken, biz daha etkiliyken duran toptan gol yedik. Bazı değişiklikler yaptık. Başakşehir'de 70 dakika 10 kişi oynamak bizi zor duruma soktu. Bu sezon kupaya önem vermiştik, bizim için üzücü. Sakat oyuncular verdik, tecrübesiz oyuncularımızla oynadık. Oynadığımız oyun gelecek adına umut veriyor. Yeni gelen arkadaşlarımızın iyi katkı vereceğini bugün gördük. Ligde iyi mücadele vermek için uğraşacağız. Taktiksel anlamda gol kaçırmaya yapabileceşm bir şey yok. Kenardan yorumluyoruz ama saha içinde o kadar kolay olmuyor. Girdiğimiz pozisyonlar bizim için sevindirici. Darbeye bağlı sakatlıklar olduğu için bir şey yapamıyoruz" dedi.

Penaltı yorumu

VAR ve penaltı konularına değinen tecrübeli teknik adam, "İlk devre olduğumuz yerden penaltı gibi gördük. Herhalde kupada VAR'la ilgili kurallar değişik. Avrupa'da da VAR kullanılıyor. VAR'da oturan kişilerin görevi belki budur... Avrupa'daki VAR değerlendirmesiyle bizdeki değişik. Burada temas çok, oyuncuların zamana oynaması çok... Tempo biraz devam etmiş olsa iyi olur. Biraz da teknik adam olarak kendimize bakmamız gerekiyor. Başkalarını eleştirerek bir yere varamayız. Herkes canı yandığı zaman konuşuyor. Tuhaf" ifadelerini kullandı.