Friedel dürüst ve çalışkan adam

“Beşiktaş çok büyük bir iş yapmış. Yurt dışında; Amerika ve İngiltere'de bağlantıları çok kuvvetli olan ve çevresinde sevilen bir isim. Adam gibi adamdır. Çok dürüst ve çalışkan bir insandır. Futbolu çok iyi bilir.”

AKŞAM SPOR

ORÇUN ÖZATEŞ

Futbol yönetiminde Türkiye'de alışılageldik yöntemleri terk ederek yeni bir model inşa etmeye çalışan Beşiktaş, Danışman olarak Brad Friedel ile anlaştı. Türkiye'de 1995- 96 yıllarında Galatasaray forması giyen ABD'li eski kaleci; Siyah-Beyazlılar'da pazarlama ve yeni teknolojiler konusunda danışmanlık verecek. Pazarlama tanımı; yalnızca oyuncuları değil, kulüple ilgili tüm alanları kapsayacak. 53 yaşındaki ABD'li futbol adamını; G.Saray'da aynı dönemde oynayan takım arkadaşı Hayrettin Demirbaş, AKŞAM'a anlattı.

FRİEDEL ON NUMARA BİR ADAM

A Milli Takım'da 18; G.Saray'da ise 198 maça çıkarak adını Türk futbolunun efsaneleri arasına yazdıran Demirbaş, Beşiktaş'ta danışmanlık görevine getirilen eski takım arkadaşı Brad Friedel ile ilgili AKŞAM'a şu ifadeleri kullandı: "Beşiktaş çok büyük bir iş yapmış. Yurt dışında; ABD ve İngiltere'de bağlantıları çok kuvvetli olan ve çok sevilen bir isim. Futbolu biliyor. Adam gibi adam. Dürüst bir insan. İyi bir insan olduğu için çevresi de aynı şekilde geniş, sevilir. Yıllarca İngiltere'de; Tottenham'da çalıştı. Brad'le kısa süre çalışsak da 'On numara' bir adamdı."

G.SARAY'DA MOBBINGE UĞRADIM

Öte yandan ABD'li Friedel'ın Beşiktaş'ta danışman olarak göreve başlamasının ardından eskiden verdiği bir demeç yeniden gündem oldu. Yıllar önce; futbol kariyerinin ardından ABD'de bir toplantıda kürsüye çıkan Friedel, Türkiye günlerini şöyle anlatıyordu: "Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde oynayan biri, dünyanın her yerinde yaşayabilir. Galatasaray'daki ilk haftamdı. 'Çat-pat' İngilizce konuşan bir takım arkadaşım gelip elini omzuma atarak, 'Karşındaki adam en iyi arkadaşım ve kalecimiz. Burada istenmiyorsun ve sana ihtiyaç yok' dedi. Kariyerimde yaşadığım ilk 'mobbing'lerden biriydi."